Популярни публикации

сряда, 29 януари 2014 г.

Четирицветен хляб- по идея на Геновева- с благодарност!

Продукти- 600 гр брашно,350 мл водичка-топла и 1 кубче мая, 1 лъж.чаена захар,сол на вкус,олио 4 лъжици,
безвредни оцветители-според желанието ни.                                                                   Приготвяне- замесваме си  тестото, аз го разделям преди фтасването на 4 топки, като за най-външната кора оставям най-голямата топка тесто, ии така с всяка топка намалявам обема. След фтасването прибавям ктм тестата съответните цветове, разтеглям на кори,според формата на тавичката, където ще се пече, налагам различните цветове един вържу дръг и завивам на руло.Поставям във формата, и пека във незафрята фурна на 180 градуса 1 час.

Няма коментари:

Публикуване на коментар