Популярни публикации

събота, 30 ноември 2013 г.

Баклава-охлюви с готови кори

Необходими продукти
Половин килограм пресни (фини) кори
Двеста грама краве масло
Двеста грама орехови ядки
Една чаена лъжичка канела
Половин килограм захар
Половин литър вода.
Начин на приготвяне на баклава – охлюви:
Пресните фини кори се разделят на две части, разгънати изцяло върху масата. Счуканите орехови ядки се размесват със захарта и канелата, разделят се на две купчинки и всяка се поръсва върху една от разгънатите кори. Корите се навиват на стегнати рула, нарязват се на дванадесет еднакви части и се нареждат в намазана с краве масло тавичка с разрязаната част нагоре. Отделните охлювчета се заливат с разтопеното краве масло. Пекат се в умерена фурна до зачервяване. Охладени, се заливат с горещ сироп, приготвен от водата и захарта след петнадесет-минутно варене. След пет часа охлювчетата се обръщат, за да се напоят и от другата страна. Сервират се след двадесет и четири часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар