Необходими продукти
брашно- 300 gr.
краве масло-100 gr.
пудра захар-100 gr.
орехови ядки-200 гр
яйце-1
Едно пакетче бакпулвер и две ванилии
брашно- 300 gr.
краве масло-100 gr.
пудра захар-100 gr.
орехови ядки-200 гр
яйце-1
Едно пакетче бакпулвер и две ванилии
Начин на приготвяне на ореховки:
От продуктите се замесва тесто, което се разточва на дебела кора. С винена чаша се изрязват полумесеци. Пекат се във фурна на умерена температура (колкото по ниска е температурата се пекат по-дълго време но за сметка на това стават по-крехки, въпрос на вкус – експериментирайте).
От продуктите се замесва тесто, което се разточва на дебела кора. С винена чаша се изрязват полумесеци. Пекат се във фурна на умерена температура (колкото по ниска е температурата се пекат по-дълго време но за сметка на това стават по-крехки, въпрос на вкус – експериментирайте).
Няма коментари:
Публикуване на коментар