Популярни публикации

вторник, 26 ноември 2013 г.

Сочни и хрупкави пържолки- от сайта на ''БОН АПЕТИ"

Продукти:https://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8785/steps/Montaj1_191.jpg
800 г свинско контрафиле
4 филийки хляб
1 малка глава лук
3 скилидки чесън
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
30 г сирене „Пармезан”
2 стръка мащерка
1/4 връзка магданоз
70 г брашно
3 белтъка
3 с. л. дижонска горчица
брашно за овалване
1.Фурната се загрява на 180 градуса. Филийките хляб се слагат в блендер и се смилат. Лукът и чесънът се нарязват на много ситно. В купа се смесват трохите, чесънът, лукът, сол и черен пипер на вкус. Заливат се с олио и се разбъркват хубаво.                                                                                                                                                                                  2.Слагат се в тавичка и се запичат за 15 минути във фурна, като периодично се разбъркват. След това се охлаждат до стайна температура                                                                                                                                                      3.Пармезанът се настъргва, мащерката и магданозът се накълцват. Добавят се към трохите и се разбърква. 4.Белтъците се разбиват с дижонската горчица. Слага се брашното и пак се разбива, за да няма бучки                          .5.Месото се почиства от ципите и се реже на 4 пържоли. Овкусява се със сол и черен пипер и се овалва първо в брашно, след това в яйчената смес и накрая в трохите                                                                                                            .6.Слага се тава с решетка намазана с олио и се пече на 210 градуса с вентилатор за 20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар