ЕДИН МОЙ СКРОМЕН ОПИТ ДА СЪХРАНЯ НЯКОИ ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ,НЯКОИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩИЦА ОТ ЖИВОТА И ОПИТА НА ПРИЯТЕЛИ,МАЛКО ДУХОВНА ХРАНА-НЕЩО КАТО МИШ-МАШ...ДАНО ХАРЕСА НА ЧИТАТЕЛИТЕ!
Популярни публикации
-
.Взема се Влачещ се очиболец 1 г. в 500 г и се запарва за 2-3 мин.Пие се з пъти на ден 1 час преди ядене. 2.Вземат се 3 части синапено...
-
Хващам се,че ти говоря: мрачно е,но не вали. Липсваш ми, но съм щастлива, както обещах. Нали?! Болката е вразумена. Няма и следа от гняв. На...
-
Торта Kinder Pingui-една разкошна и лесна торта от нашата майсторка и приятелка ЗЛАТИ МИНКОВА за блата- 6 яйца 6с.л.захар 6с.л.вода 6с.л.бр...
-
За една питка В буркан от компот ( това е мярката) сипете до половината с хладка вода 1с.л. оцет 1с.л. олио 1 кубче мая 1ч.л. заха...
-
PITA - ot moqta priqtelka MIMA DIMITROVA- S BLAGODARNOST! 3 яйца 120 г меко масло 120-150 мл. затоплена вода, в която се слага маята + 1 ч...
сряда, 15 април 2015 г.
Копривени или спаначени кюфтенца
ПРОДУКТИ: 500 гр. спанак или коприва, около 1 кг. картофи 100 гр. сирене или кашкавал, сол, черен пипер, малка глава лук или връзка пресен, 2 яйца, 3 равни супени лъжици брашно (60 гр.), 1-2 супени лъжици олио, няколко стръка юзъм, копър и магданоз, 4-5 супени лъжици галета и 4-5 супени лъжици овесени ядки малко начупени, олио за пържене. Начин на приготвяне-Спанака(копривата) се задушава предварително с 1-2 супени лъжици олио докато всичката вода от него се изпари. Лукът се реже на много ситно и зелените подправки също и се прибавят към задушения спанак.Всичко това се прибавя към сварените,и пасирани картофи.Добавяме и всички останали продукти ,омесваме добре и оставяме в хладилник за 30 мин да се охлади сместа.Пържим в доста олио,като предварително сме потопили кюфтенцата в разбит белтък и в сместа от галета и овесени ядки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар