ЕДИН МОЙ СКРОМЕН ОПИТ ДА СЪХРАНЯ НЯКОИ ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ,НЯКОИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩИЦА ОТ ЖИВОТА И ОПИТА НА ПРИЯТЕЛИ,МАЛКО ДУХОВНА ХРАНА-НЕЩО КАТО МИШ-МАШ...ДАНО ХАРЕСА НА ЧИТАТЕЛИТЕ!
Популярни публикации
-
Продукти- 225 гр, меко масло 100 гр, пудра захар 225 гр. брашно 100 гр. царевично нишесте щипка сол Мекото масло, нарязано на парченца,...
-
.Взема се Влачещ се очиболец 1 г. в 500 г и се запарва за 2-3 мин.Пие се з пъти на ден 1 час преди ядене. 2.Вземат се 3 части синапено...
-
Хващам се,че ти говоря: мрачно е,но не вали. Липсваш ми, но съм щастлива, както обещах. Нали?! Болката е вразумена. Няма и следа от гняв. На...
-
ПРОДУКТИ: 500 г кори 4 яйца 1 непълна ч. ч. олио 1 ч. ч. кисело мляко 1 каф. ч. царевично брашно 1 бакпулвер 400 г сирене ...
-
200 г маргарин или масло 150 г захар 3 яйца 2 ч. брашно ( 300грама ) 250 мл заквасена сметана 3 с.л прясно мляко 2 с.л.какао 1 бакпулвер За ...
-
1.Бабини зъби-Tribulus terrestris.Прави се чай от надземната ча от надземната част.\Из дн.номер 1\ Една су...
-
В моята кухня с мен Ваня Джорджевич: ЩРУДЕЛ С КРЕМ
-
От това тесто са правени любимите пирожки на съветския лидер Никита Сергеевич Хрушчов. 50 г прясна мая/2 ч.л. суха (слагам половината) 1/...
сряда, 15 април 2015 г.
Копривени или спаначени кюфтенца
ПРОДУКТИ: 500 гр. спанак или коприва, около 1 кг. картофи 100 гр. сирене или кашкавал, сол, черен пипер, малка глава лук или връзка пресен, 2 яйца, 3 равни супени лъжици брашно (60 гр.), 1-2 супени лъжици олио, няколко стръка юзъм, копър и магданоз, 4-5 супени лъжици галета и 4-5 супени лъжици овесени ядки малко начупени, олио за пържене. Начин на приготвяне-Спанака(копривата) се задушава предварително с 1-2 супени лъжици олио докато всичката вода от него се изпари. Лукът се реже на много ситно и зелените подправки също и се прибавят към задушения спанак.Всичко това се прибавя към сварените,и пасирани картофи.Добавяме и всички останали продукти ,омесваме добре и оставяме в хладилник за 30 мин да се охлади сместа.Пържим в доста олио,като предварително сме потопили кюфтенцата в разбит белтък и в сместа от галета и овесени ядки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар