Популярни публикации

сряда, 15 април 2015 г.

Копривени или спаначени кюфтенца

ПРОДУКТИ: 500 гр. спанак или коприва, около 1 кг. картофи 100 гр. сирене или кашкавал, сол, черен пипер, малка глава лук или връзка пресен, 2 яйца, 3 равни супени лъжици брашно (60 гр.), 1-2 супени лъжици олио, няколко стръка юзъм, копър и магданоз, 4-5 супени лъжици галета и 4-5 супени лъжици овесени ядки малко начупени, олио за пържене.                                                                                                          Начин на приготвяне-Спанака(копривата) се задушава предварително с 1-2 супени лъжици олио докато всичката вода от него се изпари.  Лукът се реже на много ситно и зелените подправки също и се прибавят към задушения спанак.Всичко това се прибавя към сварените,и пасирани картофи.Добавяме и всички останали продукти ,омесваме добре и оставяме в хладилник за 30 мин да се охлади сместа.Пържим в доста олио,като предварително сме потопили кюфтенцата в разбит белтък и в сместа от галета и овесени ядки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар