ЕДИН МОЙ СКРОМЕН ОПИТ ДА СЪХРАНЯ НЯКОИ ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ,НЯКОИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩИЦА ОТ ЖИВОТА И ОПИТА НА ПРИЯТЕЛИ,МАЛКО ДУХОВНА ХРАНА-НЕЩО КАТО МИШ-МАШ...ДАНО ХАРЕСА НА ЧИТАТЕЛИТЕ!
Популярни публикации
-
Продукти- 225 гр, меко масло 100 гр, пудра захар 225 гр. брашно 100 гр. царевично нишесте щипка сол Мекото масло, нарязано на парченца,...
-
Но ето и какво ви е нужно: 1.ч.ч.брашно 1/2 ч.ч. хубаво какао 6 с.л. захар 8 с.л. масло ( около 113 г) 2 с.л.мед 1 яйце 1.ч.л. ванилия ...
-
1 чаша бира,1 чаша олио,бакпулвер,ванилия и брашно за меко тесто,локум и орех.ядки.Пудра за поръсване. Замесваме меко тесто,оформям...
-
.Взема се Влачещ се очиболец 1 г. в 500 г и се запарва за 2-3 мин.Пие се з пъти на ден 1 час преди ядене. 2.Вземат се 3 части синапено...
-
Ето какво ви е необходимо: За блатовете: 225 гр брашно 350 гр пудра захар 1½ чаена лъжица бакпулвер 1½ чаена лъжица сода бикарбо...
-
ПРОДУКТИ: 500 г кори 4 яйца 1 непълна ч. ч. олио 1 ч. ч. кисело мляко 1 каф. ч. царевично брашно 1 бакпулвер 400 г сирене ...
-
Продукти: 2/3 ч.ч. сушени плодове по избор 1/2 ч.ч. орехи 500 г овесени ядки 1/2 ч.ч. зехтин 1/2 ч.ч. топла вода 1 ч.л со...
-
В моята кухня с мен Ваня Джорджевич: ЩРУДЕЛ С КРЕМ
-
500 гр. малки люти камби 250 гр. риба тон (от консерва) 3-4 рибки аншоа 2 ч.л. каперси (мариновани ) За маринатата: 250 мл. оцет 250 мл....
-
Необходими продукти: 1 пакет (от 7 гр.) суха мая 150 мл. топло (не горещо) прясно мляко щипка сол 1 супена лъжица захар 100 мл. (окол...
сряда, 27 ноември 2013 г.
Баклава
3 яица 1чаена чаша олио 1 чаена чаша пресно млеко ципка сол брашно колкото поеме Омесва се и се оставя за 15 мин да почине после се правят 70 малки топчета Рецептата е за 2 тави баклава Забравих да напиша че е необходимо нишисте царевично за да се слага межди топчетат и да се точи с тях Разточва се едно топче с големина на чиния поръсва се обилно с нишисте Приготвят се така всички топчета и се слагат едно върху друго около 6 броя може и повече така приготвените блатове се разточват / не залепват / точи се много лесно Приготвя се тавата намазва се дъното и се слагат първите кори наръсват се с орехи после другите кори и така докато се запълни тавата Нарязва се и се залива с масло пече се на слаба фурна да добие златис цвят Сиропа е 1;1 1литър вода 1 кг захар Трябва да е изтинала баклавата а сиропа да е топъл Трябва да отлежи поне 24 часа
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар