ЕДИН МОЙ СКРОМЕН ОПИТ ДА СЪХРАНЯ НЯКОИ ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ,НЯКОИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩИЦА ОТ ЖИВОТА И ОПИТА НА ПРИЯТЕЛИ,МАЛКО ДУХОВНА ХРАНА-НЕЩО КАТО МИШ-МАШ...ДАНО ХАРЕСА НА ЧИТАТЕЛИТЕ!
Популярни публикации
-
Ето какво ви е необходимо: За блатовете: 225 гр брашно 350 гр пудра захар 1½ чаена лъжица бакпулвер 1½ чаена лъжица сода бикарбо...
-
.Взема се Влачещ се очиболец 1 г. в 500 г и се запарва за 2-3 мин.Пие се з пъти на ден 1 час преди ядене. 2.Вземат се 3 части синапено...
-
Продукти- 225 гр, меко масло 100 гр, пудра захар 225 гр. брашно 100 гр. царевично нишесте щипка сол Мекото масло, нарязано на парченца,...
-
500 гр.кайма смес 1 глава стар лук 1 ч.ч.ориз 10 зелеви листа черен пипер червен пипер чубричка,кимион сол,олио,къри НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ : З...
-
Рецептата е на Carina от www.kuking.net 500 гр брашно 250 мл вода 2 ч.л сол 1 с.л мед 7 гр суха мая 2 с.л олио 4 скилидки счукан чесън ...
-
4 жълтъка 250 мл.прясно мляко 150 гр. захар 200 мл. сладкарска сметана 2-3 с.л. пудра захар 1 есенция ром за гарниране: течен шоколад, дом...
-
Бяхме здрави, бяхме и по- млади, трудехме се, вземахме награди, а сега сме с твърде малко калций и с артритни, изкривени палци! Заха...
-
За една питка В буркан от компот ( това е мярката) сипете до половината с хладка вода 1с.л. оцет 1с.л. олио 1 кубче мая 1ч.л. заха...
-
Днес е ден за разплата и плащам. Имам ведомост, стриктно разписана. Фиш на всеки...за спомен изпращам - поизмачкан с годините списък е: - за...
сряда, 27 ноември 2013 г.
Баклава
3 яица 1чаена чаша олио 1 чаена чаша пресно млеко ципка сол брашно колкото поеме Омесва се и се оставя за 15 мин да почине после се правят 70 малки топчета Рецептата е за 2 тави баклава Забравих да напиша че е необходимо нишисте царевично за да се слага межди топчетат и да се точи с тях Разточва се едно топче с големина на чиния поръсва се обилно с нишисте Приготвят се така всички топчета и се слагат едно върху друго около 6 броя може и повече така приготвените блатове се разточват / не залепват / точи се много лесно Приготвя се тавата намазва се дъното и се слагат първите кори наръсват се с орехи после другите кори и така докато се запълни тавата Нарязва се и се залива с масло пече се на слаба фурна да добие златис цвят Сиропа е 1;1 1литър вода 1 кг захар Трябва да е изтинала баклавата а сиропа да е топъл Трябва да отлежи поне 24 часа
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар