Популярни публикации

сряда, 27 ноември 2013 г.

Баклава

 3 яица 1чаена чаша олио 1 чаена чаша пресно млеко ципка сол брашно колкото поеме Омесва се и се оставя за 15 мин да почине после се правят 70 малки топчета Рецептата е за 2 тави баклава Забравих да напиша че е необходимо нишисте царевично за да се слага межди топчетат и да се точи с тях Разточва се едно топче с големина на чиния поръсва се обилно с нишисте Приготвят се така всички топчета и се слагат едно върху друго около 6 броя може и повече така приготвените блатове се разточват / не залепват / точи се много лесно Приготвя се тавата намазва се дъното и се слагат първите кори наръсват се с орехи после другите кори и така докато се запълни тавата Нарязва се и се залива с масло пече се на слаба фурна да добие златис цвят Сиропа е 1;1 1литър вода 1 кг захар Трябва да е изтинала баклавата а сиропа да е топъл Трябва да отлежи поне 24 часа 

Няма коментари:

Публикуване на коментар