ЕДИН МОЙ СКРОМЕН ОПИТ ДА СЪХРАНЯ НЯКОИ ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ,НЯКОИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩИЦА ОТ ЖИВОТА И ОПИТА НА ПРИЯТЕЛИ,МАЛКО ДУХОВНА ХРАНА-НЕЩО КАТО МИШ-МАШ...ДАНО ХАРЕСА НА ЧИТАТЕЛИТЕ!
Популярни публикации
-
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: около 900-950 гр брашно около 300-400 г сирене 2 яйца 300 - 400 мл. топла вода около 50 гр краве масло 1 кубче мая(41 ...
-
В моята кухня с мен Ваня Джорджевич: ЩРУДЕЛ С КРЕМ
-
Не ще се обидя, на разни велможи. Емигрантка съм! Българка. Защо да е срам? Аз не търкам с…бедра, Парламентските ложи, Емигрантка-Боец...
-
И само с едно изменение-направих си от тестото и малки плетени гевречета-като козуначета! ПРОДУКТИ: 11 гр.суха мая (3 ч.л.) 220 мл...
-
1 чаша бира,1 чаша олио,бакпулвер,ванилия и брашно за меко тесто,локум и орех.ядки.Пудра за поръсване. Замесваме меко тесто,оформям...
-
! ΥΛΙΚΑ 250 γρ. φρεσκο βουτυρο σε θερμοκρασια περιβαλλοντος 100 γρ. ζαχαρη 500 γρ. αλευρι μαλακο κοσκινισμενο λιγο αλατι 1 βανιλια η ξυσμα ...
-
Продукти- 225 гр, меко масло 100 гр, пудра захар 225 гр. брашно 100 гр. царевично нишесте щипка сол Мекото масло, нарязано на парченца,...
-
1.За премахване абцеси или кисти на венеца.Поставя се върху венеца половин суха или варена в мляко смокиня./
-
Взимат се 2 кг магданоз, около 5 г сол и 3 литра мляко. Магданозът се накълцва, смесва се с млякото и солта и се разбива с миксера до такав...
-
Често животът обича да ни среща с неподходящите хора, към който да изпитаме любов. Дали истинска, дали не, дали привързаност или просто при...
сряда, 27 ноември 2013 г.
Баклава
3 яица 1чаена чаша олио 1 чаена чаша пресно млеко ципка сол брашно колкото поеме Омесва се и се оставя за 15 мин да почине после се правят 70 малки топчета Рецептата е за 2 тави баклава Забравих да напиша че е необходимо нишисте царевично за да се слага межди топчетат и да се точи с тях Разточва се едно топче с големина на чиния поръсва се обилно с нишисте Приготвят се така всички топчета и се слагат едно върху друго около 6 броя може и повече така приготвените блатове се разточват / не залепват / точи се много лесно Приготвя се тавата намазва се дъното и се слагат първите кори наръсват се с орехи после другите кори и така докато се запълни тавата Нарязва се и се залива с масло пече се на слаба фурна да добие златис цвят Сиропа е 1;1 1литър вода 1 кг захар Трябва да е изтинала баклавата а сиропа да е топъл Трябва да отлежи поне 24 часа
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар