ЕДИН МОЙ СКРОМЕН ОПИТ ДА СЪХРАНЯ НЯКОИ ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ,НЯКОИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩИЦА ОТ ЖИВОТА И ОПИТА НА ПРИЯТЕЛИ,МАЛКО ДУХОВНА ХРАНА-НЕЩО КАТО МИШ-МАШ...ДАНО ХАРЕСА НА ЧИТАТЕЛИТЕ!
Популярни публикации
-
Хващам се,че ти говоря: мрачно е,но не вали. Липсваш ми, но съм щастлива, както обещах. Нали?! Болката е вразумена. Няма и следа от гняв. На...
-
Торта Kinder Pingui-една разкошна и лесна торта от нашата майсторка и приятелка ЗЛАТИ МИНКОВА за блата- 6 яйца 6с.л.захар 6с.л.вода 6с.л.бр...
-
Продукти- 225 гр, меко масло 100 гр, пудра захар 225 гр. брашно 100 гр. царевично нишесте щипка сол Мекото масло, нарязано на парченца,...
-
PITA - ot moqta priqtelka MIMA DIMITROVA- S BLAGODARNOST! 3 яйца 120 г меко масло 120-150 мл. затоплена вода, в която се слага маята + 1 ч...
-
.Взема се Влачещ се очиболец 1 г. в 500 г и се запарва за 2-3 мин.Пие се з пъти на ден 1 час преди ядене. 2.Вземат се 3 части синапено...
сряда, 27 ноември 2013 г.
Баклава
3 яица 1чаена чаша олио 1 чаена чаша пресно млеко ципка сол брашно колкото поеме Омесва се и се оставя за 15 мин да почине после се правят 70 малки топчета Рецептата е за 2 тави баклава Забравих да напиша че е необходимо нишисте царевично за да се слага межди топчетат и да се точи с тях Разточва се едно топче с големина на чиния поръсва се обилно с нишисте Приготвят се така всички топчета и се слагат едно върху друго около 6 броя може и повече така приготвените блатове се разточват / не залепват / точи се много лесно Приготвя се тавата намазва се дъното и се слагат първите кори наръсват се с орехи после другите кори и така докато се запълни тавата Нарязва се и се залива с масло пече се на слаба фурна да добие златис цвят Сиропа е 1;1 1литър вода 1 кг захар Трябва да е изтинала баклавата а сиропа да е топъл Трябва да отлежи поне 24 часа
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар