Популярни публикации

неделя, 27 май 2012 г.

Пълнени картофени кюфтенца

Продукти: 1кг средно големи картофи
1 кафяна ча6ка олио,250 гр кайма,2 гл.лук на дребно нарязани,2 яйца,1/2 ча6а прясно мляко,малко брашно- около 3-4 лъж,.черен пипер,юзъм,200 гр.твърд кашкавал настърган.
Продукти за панировката- брашно- 300 гр, 3 яхца, галета- 300 гр. и олио за пърженето
Начин на приготвяне - Запържваме в олиото лука и добавяме каймата,солта,черния пипер и юзъма.Товяе за плънката.
Измиваме картофите, варим ги, почистваме ги и ги пасираме.Добавяме сол,пипер,яхцата,олиото,пр.мляко  и брашно, толкова,колкото е необходимо за да можем да работим със сместа без да лепне по ръцете ни.Вземаме една топка от карт.смес,правим дупка с пръста, пъсним с каймата и затваряме кюфтето,като го формираме продъсговато.Потапяме  кюфтенцата в брашно, после в разбитото яхце и после във галетата.Оставяме в хладилника да изстинат и да се стегнат за 30 мин поне и после пържим в гореща мазнина.Сервираме горещи със салата от маруля.Да ни е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар