Популярни публикации

събота, 26 май 2012 г.

Константинополска мусака..

Време на подготовка-20 мин
Време на печене-50 мин
Продукти:500 гр.кайма,4 яица,1гл.лук на дребно нарязана,2 скл.чесън на дребно, 8 филийки хляб за тост(може и друг вид)3-4 домата,нарязани на дребно,3 стр.юзъм,инд.орехче,300 гр.ка6кавал на филийки.сол.1 ч.ча6а олио. черен пипер  на вкус
Начин на приготвяне:В намаслена тавичка нареждаме филийките да покрият цялата повърхност.В/у тях изсипваме приготвената смес от каймата,лука, чесъна,инд.орехче,юзъма,сол,черен пипер 2/3 от олиото,1 яйце.Разстиламе в/у каймата и доматите, като посипваме малко сол и инд.орехче, и най-отгоре редим парченцата ка6кавал.Разбиваме останалите яица и заливаме.Пе4ем в загрята фурна на 180 градуса за 50 мин.Да ни е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар