- 2 пакета кори по 300г
- 2 кутии локум
- 1кг захар се вари в 1.5л. вода
- лимонова кора
- ванилова захар 1 пакетче
4 яйца
1 чаша захар
6 суп.лъжици кисело мляко
1/2 чаша олио
1 ванилова захар
брашно около 2 чаши смесено с 1 бакпулвер
Начин на приготвяне:
Корите мажа с кексовата плънка,наведнъж по две.В единия край нареждам парченца локум,които накъсвам с ръце.Завивам на руло и редя в дълбока тавичка.Така процедирам,докато свършат корите.Пека на умерена фурна до 170 градуса до готовност.През това време правя сиропа.Захарта,водата,лимоновата кора и ванилията сварявам до готовност на сиропа.Студената баклава,нарязвам на парченца с остър нож и чак тогава сиропирам.Така нарязана баклавата попива навсякъде.Резултата е неповторим и вкусен!
Няма коментари:
Публикуване на коментар