ПРОДУКТИ - за еклерите-125 мл вода,125 мл.прясно мляко,100 гр.краве масло,щипка сол, 3 с.л.зажар,150 гр брашно, 3 яйца, ванилия за крема(ако желаете да бъдат с крем)- 1 л.прясно мляко,1 чаша зажар,2 яйца,5 с.л.нишесте,50 гр.краве масло,ванилия ПРИГОТВЯНЕ- В тенджерка наливаме млякото,водата, ванилията,маслото,солта и захарта да заврат.Изсипваме бързо брашното вътре,смъкваме от котлона и бъркаме до получаване на тестото. След като изстине малко(5-6 мин) поставяме в купата на миксера и разбиваме тестото като прибавяме едно по едно яйцата до получаване на хомогенна смес. Застиламе тавичката с дом.хартия,гребваме с лъжица (или със шприц) ако ви харесва повече,поставяме на разстояние и печем при 230 гр. около 15 мин,до зачервяване. КРЕМ- Завираме млякото и кравето масло и прибавяме 2-та жълтъка разбити със захарта , нишестето и малко от студеното мляко и правим крема.Отделно разбиваме 2-та белтъка на сняг и ги добавяме към крема.Пълним еклерите и заливаме с шоколадова глазура или ръсим пудра захар по желание!!
ЕДИН МОЙ СКРОМЕН ОПИТ ДА СЪХРАНЯ НЯКОИ ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ,НЯКОИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩИЦА ОТ ЖИВОТА И ОПИТА НА ПРИЯТЕЛИ,МАЛКО ДУХОВНА ХРАНА-НЕЩО КАТО МИШ-МАШ...ДАНО ХАРЕСА НА ЧИТАТЕЛИТЕ!
Популярни публикации
-
Ето какво ви е необходимо: За блатовете: 225 гр брашно 350 гр пудра захар 1½ чаена лъжица бакпулвер 1½ чаена лъжица сода бикарбо...
-
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: около 900-950 гр брашно около 300-400 г сирене 2 яйца 300 - 400 мл. топла вода около 50 гр краве масло 1 кубче мая(41 ...
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар