ПРОДУКТИ:
500 г кори
4 яйца
1 непълна ч. ч. олио
1 ч. ч. кисело мляко
1 каф. ч. царевично брашно
1 бакпулвер
400 г сирене
сусам- за поръсване на суровата баница
малко олио- за намазване на тавата и поръсване на суровата баница. НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиват се яйцата. Добавят се олиото, млякото, брашното и бакпулвера.
Отделно в друга купа се натрошава сиренето.Взема се една кора, която се маже с яйчената смес навсякъде, но леко и на съвсем тънък пласт.
Слага се върху нея втора кора и пак се намазва със сместа. Върху нея се налага трета кора и се повтаря мазането. Същото се прави и с четвъртата кора. Идва ред и на ръсенето на част от сиренето. Навива се на руло, което се слага в намазнена тава.
Леко се подвиват двата края.
Няма коментари:
Публикуване на коментар