ЕДИН МОЙ СКРОМЕН ОПИТ ДА СЪХРАНЯ НЯКОИ ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ,НЯКОИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩИЦА ОТ ЖИВОТА И ОПИТА НА ПРИЯТЕЛИ,МАЛКО ДУХОВНА ХРАНА-НЕЩО КАТО МИШ-МАШ...ДАНО ХАРЕСА НА ЧИТАТЕЛИТЕ!
Популярни публикации
-
Хващам се,че ти говоря: мрачно е,но не вали. Липсваш ми, но съм щастлива, както обещах. Нали?! Болката е вразумена. Няма и следа от гняв. На...
-
1л. течна сладкарска сметана 0.5л прясно мляко 200гр. черен шоколад 200гр млечен шоколад 200гр бял шоколад 75гр захар + 50 гр захар желатин ...
-
Торта Kinder Pingui-една разкошна и лесна торта от нашата майсторка и приятелка ЗЛАТИ МИНКОВА за блата- 6 яйца 6с.л.захар 6с.л.вода 6с.л.бр...
-
Продукти- 225 гр, меко масло 100 гр, пудра захар 225 гр. брашно 100 гр. царевично нишесте щипка сол Мекото масло, нарязано на парченца,...
-
PITA - ot moqta priqtelka MIMA DIMITROVA- S BLAGODARNOST! 3 яйца 120 г меко масло 120-150 мл. затоплена вода, в която се слага маята + 1 ч...
-
.Взема се Влачещ се очиболец 1 г. в 500 г и се запарва за 2-3 мин.Пие се з пъти на ден 1 час преди ядене. 2.Вземат се 3 части синапено...
-
ПРЕДСТАВИ СИ МОРЕ БЕЗ ВОДА. ПРЕДСТАВИ СИ НЕЩАСТЕН ЧОВЕК. ПРЕДСТАВИ СИ БЕЗСЪННАТА НОЩ И СЪРЦЕ БЕЗ ЛЮБОВ. ПРЕДСТАВИ СИ ПРОЛЕТ БЕЗ ЦВЕТЕ ПРЕДС...
-
Обичам те... Обичам те. Надявам се, ти - мене. Но - вжеглени във общия хомот, да си го кажем просто няма време... ...И си отива нашият живот...
неделя, 24 ноември 2013 г.
Руло-щрудел- по рецепта на Виолета Матева- с благодарност!
Продукти- брашно за кекс- 1 чаша;,ванилия, галета- 3 суп.лъж,;бакпулвер- 1 чаена лъж.,; захар - 1 чаша.,; 4 яйца; - за плънката- 4 ябълки, 4 суп.лъж сладко, 1 чаша натрошени орехи, 1 морков; 1 чаена лъж.канела за поръсване- 3 суп.лъж пудра ПРИГОТВЯНЕ:-Разбиваме се яйцата с захарта ,добавяме се ванилията ,брашното с бакпулвера и разбъркваме добре., Приготвяме плънката като в купа настъргваме обелените ябълки и моркова. Изцеждаме от тях сока и към ябълковата смес прибавяме галетата и,канелата. В правоъгълна тава с хартия за печене сипваме плънката ,и разстиламе на равен пласт ,като краищата са на разтояние от стените на тавата. Отгоре поръсваме с орехите ,а после изсипваме пандишпановата смес. Печем в загрята фурна 180 градуса около 16-20 минути ,проверка с клечка. Изваждаме се и обръщаме върху друг лист хартия- като махаме хартията, с която е печено, така че плънката от ябълки остава отгоре върху пандишпана.Мажем със сладкот. Навиваме на руло внимателно, с помощта на хартията и оставяме да изстине. Накрая ръсим пудрата захар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар