Популярни публикации

неделя, 24 ноември 2013 г.

Руло-щрудел- по рецепта на Виолета Матева- с благодарност!

 Продукти- брашно за кекс- 1 чаша;,ванилия, галета- 3 суп.лъж,;бакпулвер- 1 чаена лъж.,; захар - 1 чаша.,; 4 яйца;                                                                                                                                                        -   за плънката- 4 ябълки,  4 суп.лъж сладко, 1 чаша натрошени орехи, 1 морков; 1 чаена лъж.канела              за поръсване- 3 суп.лъж пудра                                                                                                             ПРИГОТВЯНЕ:-Разбиваме се яйцата с захарта ,добавяме  се ванилията ,брашното с бакпулвера и разбъркваме добре.,  Приготвяме  плънката като в купа  настъргваме обелените ябълки и моркова. Изцеждаме  от тях сока и към ябълковата смес  прибавяме галетата и,канелата. В правоъгълна тава с хартия за печене сипваме плънката ,и разстиламе на равен пласт ,като краищата са на разтояние от стените на тавата. Отгоре  поръсваме с орехите ,а после изсипваме пандишпановата смес. Печем в загрята фурна 180 градуса около 16-20 минути ,проверка с клечка. Изваждаме се и  обръщаме върху друг лист хартия- като махаме хартията, с която е печено, така че плънката от ябълки остава отгоре върху пандишпана.Мажем със сладкот.  Навиваме на руло внимателно, с помощта на хартията и оставяме да изстине. Накрая ръсим пудрата захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар