ЕДИН МОЙ СКРОМЕН ОПИТ ДА СЪХРАНЯ НЯКОИ ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ,НЯКОИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩИЦА ОТ ЖИВОТА И ОПИТА НА ПРИЯТЕЛИ,МАЛКО ДУХОВНА ХРАНА-НЕЩО КАТО МИШ-МАШ...ДАНО ХАРЕСА НА ЧИТАТЕЛИТЕ!
Популярни публикации
-
Ето какво ви е необходимо: За блатовете: 225 гр брашно 350 гр пудра захар 1½ чаена лъжица бакпулвер 1½ чаена лъжица сода бикарбо...
-
1.Бабини зъби-Tribulus terrestris.Прави се чай от надземната ча от надземната част.\Из дн.номер 1\ Една су...
-
Хващам се,че ти говоря: мрачно е,но не вали. Липсваш ми, но съм щастлива, както обещах. Нали?! Болката е вразумена. Няма и следа от гняв. На...
-
200 г маргарин или масло 150 г захар 3 яйца 2 ч. брашно ( 300грама ) 250 мл заквасена сметана 3 с.л прясно мляко 2 с.л.какао 1 бакпулвер За ...
-
ВЕЛИКДЕН В ГОРАТА Днес на дъхава поляна, събра се дружина голяма. Все отбор верни другари- Зайо Байо пръв зашари пъстри гургуличи яйца за...
-
От това тесто са правени любимите пирожки на съветския лидер Никита Сергеевич Хрушчов. 50 г прясна мая/2 ч.л. суха (слагам половината) 1/...
-
120 мл прясно мляко 50 мл кис.мляко 150 гр.захар 2 яйца +1 белтък(жълтъка разбит на пяна с 2 капки лимон ов сок е за намазване) 40 мл олио(з...
-
Време за промяна!!!- Каза наш`та баба Анна, че е време за промяна. Хвърли свойте фусти тежки и си купи модни дрешки. После тя от магазина- ...
неделя, 24 ноември 2013 г.
Руло-щрудел- по рецепта на Виолета Матева- с благодарност!
Продукти- брашно за кекс- 1 чаша;,ванилия, галета- 3 суп.лъж,;бакпулвер- 1 чаена лъж.,; захар - 1 чаша.,; 4 яйца; - за плънката- 4 ябълки, 4 суп.лъж сладко, 1 чаша натрошени орехи, 1 морков; 1 чаена лъж.канела за поръсване- 3 суп.лъж пудра ПРИГОТВЯНЕ:-Разбиваме се яйцата с захарта ,добавяме се ванилията ,брашното с бакпулвера и разбъркваме добре., Приготвяме плънката като в купа настъргваме обелените ябълки и моркова. Изцеждаме от тях сока и към ябълковата смес прибавяме галетата и,канелата. В правоъгълна тава с хартия за печене сипваме плънката ,и разстиламе на равен пласт ,като краищата са на разтояние от стените на тавата. Отгоре поръсваме с орехите ,а после изсипваме пандишпановата смес. Печем в загрята фурна 180 градуса около 16-20 минути ,проверка с клечка. Изваждаме се и обръщаме върху друг лист хартия- като махаме хартията, с която е печено, така че плънката от ябълки остава отгоре върху пандишпана.Мажем със сладкот. Навиваме на руло внимателно, с помощта на хартията и оставяме да изстине. Накрая ръсим пудрата захар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар