500 гр.кайма смес
1 глава стар лук
1 ч.ч.ориз
10 зелеви листа
черен пипер
червен пипер
чубричка,кимион
сол,олио,къри
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
Запържих лука,ориза и накрая каймата.Сложих кимион,черен пипер,червен пипер,чубрица и къри.Налях 2 ч.ч.топла вода и ги оставих на котлона,като го намалих.Разбърквах отвреме навреме до полуготовност.От киселата зелка ползвах 10 листа.Намазних кексовата форма и подредих на дъното и по стените зелевите листенца.Изсипах почти готовата за консумация плънка,разпределих равномерно навсякъде и завих отвсякъде с листата.Залях с 1-2 ч.ч.зелева чорба и пекох около 50 минути на 200 С градуса.
ЕДИН МОЙ СКРОМЕН ОПИТ ДА СЪХРАНЯ НЯКОИ ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ,НЯКОИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩИЦА ОТ ЖИВОТА И ОПИТА НА ПРИЯТЕЛИ,МАЛКО ДУХОВНА ХРАНА-НЕЩО КАТО МИШ-МАШ...ДАНО ХАРЕСА НА ЧИТАТЕЛИТЕ!
Популярни публикации
-
Хващам се,че ти говоря: мрачно е,но не вали. Липсваш ми, но съм щастлива, както обещах. Нали?! Болката е вразумена. Няма и следа от гняв. На...
-
Торта Kinder Pingui-една разкошна и лесна торта от нашата майсторка и приятелка ЗЛАТИ МИНКОВА за блата- 6 яйца 6с.л.захар 6с.л.вода 6с.л.бр...
-
Продукти- 225 гр, меко масло 100 гр, пудра захар 225 гр. брашно 100 гр. царевично нишесте щипка сол Мекото масло, нарязано на парченца,...
-
PITA - ot moqta priqtelka MIMA DIMITROVA- S BLAGODARNOST! 3 яйца 120 г меко масло 120-150 мл. затоплена вода, в която се слага маята + 1 ч...
-
.Взема се Влачещ се очиболец 1 г. в 500 г и се запарва за 2-3 мин.Пие се з пъти на ден 1 час преди ядене. 2.Вземат се 3 части синапено...
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар