Популярни публикации

петък, 7 февруари 2014 г.

Многоцветен желиран сладкиш на ЦВЕТЕЛИНА

6 бр. яйца
2 ч.ч. захар
5 с.л. брашно
2 ванилии
50 г желатин (5 пакетчета)
1,100 л прясно мляко
1 ч.ч. смлени орехи
олио за намазване
какао
боички

Желатина се разтваря в 100мл мляко. Жълтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар, след което се добавя брашното, ванилиите и разтворения желатин. Всичко това се прибавя към 1л сварено прясно мляко и се вари, като крем. Отделно се разбиват белтъците с 1 ч.ч. захар на твърда пяна. Оставяме крема да поизтине малко и добавяме разбитите белтъци. Аз разделих крема на 5 части. В 4-те сложих боичките, а в петата орехите. Слага се в намаслена кексова форма, оставя се в хладилника/на студено да се желира за около 3-4 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар