Популярни публикации

четвъртък, 27 февруари 2014 г.

Merenta- μια συνταγη της Anastasia Tourgaidou-

Υλικα:

1 φλυτζανι μερεντα
4 αυγα
2 φλυτζανες αλευρι που φουσκωνει μονο του(+λιγο μπεικιν εξτρα για πιο αφρατο αποτελεσμα )
Εξτρα μερεντα για γεμιση
Εκτελεση:χτυπαμε με το συρμα τα αυγα,προσθετουμε τη μερεντα και αφου εννοποιηθει το μιγμα προσθετουμε το αλευρι με το εξτρα μπεικιν.με ενα κουταλακι του γλυκου,παιρνουμε λιγο απο το μιγμα και βαζουμε σε ταψι στρωμενο με λαδοκολλα.προσοχη,γιατι απλωνουν,αφηνουμε αποσταση μεταξυ τους.ψηνουμε στους 180 βαθμους για 10 λεπτα.οταν τα βγαλετε,θα ειναι ακομη μαλακα.μην τα ψηνετε ομως αλλο,αυτη ειναι η μορφη τους.οταν κρυωσουν,γινονται σαν πολυ αφρατα κεκακια.εννωνουμε με μερεντα και ετοιμα!υπεροχα επισης και με μαρμελαδα πορτοκαλι ή φρουτα του δασους.αν θελετε,λιωστε και 'ραντιστε' με λιωμενη σοκολατα! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар