Популярни публикации

вторник, 15 април 2014 г.

Mързелив козунак-на Злати Нели Димови- с благодарност!

За всички, които се колебаят дали да си направят домашен козунак  Моята рецепта я кръстих така, защото миксера ми стана помощник  
"Мързелив козунак" : Всички продукти се разбъркват с миксера, не се прави квас предварително даже, бърка се до когато може с миксера ( ако е професионален ще може до края), изсипва се в останалото брашно и се доомесва, но съвсем малко, само да поеме брашното. Втасва веднъж, оформя се в тавите, пак втасва, пече се в умерена фурна 180 градуса и ............ и ги мятате още топли. Ето и продуктите:
1 кг брашно + 2 пак. суха мая ( по 7гр)
300 гр захар, 360 мл пр. мляко, 5 яйца,
100 гр олио, ванилия, лимон, стафиди, орехи. От тези продукти излизат 2 по-малки козунака или един голям кръгъл. Спазвайте точно рецептата! Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар