Популярни публикации

събота, 3 май 2014 г.

Домашен сладолед

4 жълтъка
250 мл.прясно мляко
150 гр. захар
200 мл. сладкарска сметана
2-3 с.л. пудра захар  
1 есенция ром

за гарниране: течен шоколад, домашно сладко или ядки( по ваш вкус) Разбивате жълтъците на ръка.
Захарта (150 гр.) слагате в прясното мляко и към тях прибавяте жълтъците.
Слагате на котлона сместа заедно с есенцията ром  и бъркате до като се сгъсти крема.
Когато се сгъсти го махнете от огъна и го оставете да се охлади.Разбивате сладкарската сметана заедно с пудрата захар  с помощта на миксер .
Внимателно изсипвате сметана към вече изстиналия крем и разбърквате внимателно.
Трябва да получите подобен крем.Получилия крем прехвърляте в кутия и прибирате във фризера за около 3 часа.Моя го поставих във форма от кекс,като отдолу обвих с прозрачното фолио,което след готовност на сладоледа помага за изваждане от формата.Пробавила съм и пъпеш и сладко от череши.

Няма коментари:

Публикуване на коментар