400 г бишкоти
500 г сирене "Маскарпоне"
3 яйца
150 г захар
ванилия
настъргана портокалова кора
2 с.л. вино, ликьор, ром или друг алкохол по избор
2 ч.ч. кафе експресо, без захар
какао на прах
шоколад
Сиренето "Маскарпоне" се разбива в купа до пухкав крем, като постепенно се добавя ванилията и малко настъргана портокалова кора. Жълтъците се смесват със захарта до пухкава смес и внимателно се добавят към първата смес.
Разбивате белтъците на сняг и се прибавят към сиренето на малки порции, след което сместа се разбърква. Съдът се покрива и се оставя в хладилника да се поохлади.
Кафето се смесва с избрания алкохол (класическата рецепта за тирамису е с вино марсала, но се допускат вариации).
В тавичка се нарежда пласт бишкоти, които предварително са натопени в кафето, след което се намазват с крем, а върху него се поръсва с какао на прах. Отгоре пак се нарежда пласт от бишкоти и така до изчерпване на продуктите. Най-горният слой трябва да е от крема. Тавичката се покрива с домакинско фолио и се поставя в хладилника за няколко часа. Преди сервиране резултатът се поръсва с какао на прах и настърган шоколад
Сиренето "Маскарпоне" се разбива в купа до пухкав крем, като постепенно се добавя ванилията и малко настъргана портокалова кора. Жълтъците се смесват със захарта до пухкава смес и внимателно се добавят към първата смес.
Разбивате белтъците на сняг и се прибавят към сиренето на малки порции, след което сместа се разбърква. Съдът се покрива и се оставя в хладилника да се поохлади.
Кафето се смесва с избрания алкохол (класическата рецепта за тирамису е с вино марсала, но се допускат вариации).
В тавичка се нарежда пласт бишкоти, които предварително са натопени в кафето, след което се намазват с крем, а върху него се поръсва с какао на прах. Отгоре пак се нарежда пласт от бишкоти и така до изчерпване на продуктите. Най-горният слой трябва да е от крема. Тавичката се покрива с домакинско фолио и се поставя в хладилника за няколко часа. Преди сервиране резултатът се поръсва с какао на прах и настърган шоколад
Няма коментари:
Публикуване на коментар