Популярни публикации

сряда, 18 юни 2014 г.

ТОРТА ПИНЧЕР- рецепта на Валентина Кисьова

За блатове, 
3 яйца
1 водна чаша захар
80 мл. прясно мляко
80 мл. олио
1 водна ч. брашно+още2 с. л. към чашата
1 с. л. какао
1 бакпулвер
1 ванилена захар-това е за блата,който печем в загрята на 180*фурна за около 30′
Водната чаша е 240 мл. Правят се 2 блата, като единият се прави с 1/3 от сместа. Той служи за основа. Маже се със сметанова смес, отгоре плодове, после оваляните в сместа кубчета от втория блат и накрая глазурата.
В табла се обръща първия блат, леееко се сиропира, маже се със сметановата смес. Вторият блат се реже на малки хапки и се овалват в сметанения крем и нареждат на пирамида в/у първия намазан блат. Отгоре гъста глазура и после орехи половинки и доста ягоди. СМЕТАНЕН КРЕМ: 200г масло, разтопено, но не топло+ 1 коф. Квасена сметана+1/2 коф кисело гъсто мляко+1чч захар и 1 ванилия. Слага се за 1/2часа в хладилника да стегне и се залива после с топла глазура. ГЛАЗУРА: 4 суп лъж. какао+4 суп. лъж.захар+ 3 сл прясно мляко+ 30гр масло, завират до гъстота като ...гъста боза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар