Популярни публикации

вторник, 19 август 2014 г.

РУЛО ГАРАШ-рецепта на МАЯ ЛАМБОВА

за блатовете-7 белтъка
300 гр.смлени орехи
1/2 ч.ч.захар
за шоколадовия крем-
300 гр,черен шоколад
60 гр. масло
1ч.л. ром
1 ч.ч бита сметана
Разбиват се белтъците на гъст сняг със захарта,прибавят се смлените орехи.Върху хартия за печене се разтилат 2 тънки блата с размер 40/40 см.Пекат се 10 мин. на 200 С,или докато порозовеят.Махаме хартията ,докато са горещи и навиваме на руло с помоща на кърпа.Оставяме ги да изтинат.
За шоколадовия крем-
Разтопяваме шоколада с кравето масло, рома и сметаната на водна баня до хомогенна смес.Оставяме за малко да стегне в хладилника.Мажем блатовете с крема,навиваме на руло,оставяме да стегне в хладилника, мажем с останалия крем и пак в хладилника да стегне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар