Популярни публикации

понеделник, 4 юни 2012 г.

Пита с праз и кайма

Време за приготвяне -40 мин. време за печене - 45-50 мин
Продукти:Праз-1.5 кг,300 гр кайма,1 ч.чаша сирене,1 каф.чаша кашкавал настърган,черен пипер,сол, 5-6 лъж галета, олио, 1 пак бутер тесто- 800 гр
     Начин на приготвяне - Запържваме каймата добавяме нарязания праз( на 2 см)за да не се изгуби при печенето,смакваме от огъня, след изстиването прибавяме сиренето,кашкавала и подправките.Намазняваме тавичка, разстиламе бутер тестото, което трябва да бъде студено,изсипваме плънката и поставяме вторият пласт бутер.Леко набождаме с ножа, печем за 5 мин в 200 град.загрята фурна, а след тожа останалото време при 180 градуса.Да ни е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар