Подготовка:15 мин.
Готвене:15 мин.
Порции:2-4
5 от общо 3 гласа
Продукти:
сол и смлян черен пипер
2 яйца
брашно
галета
олио за пържене
лимон за сервиране
- 2 броя пилешко филе
- 2 резена шунка
- 2 резена сирене Грюер или кашкавал
сол и смлян черен пипер
2 яйца
брашно
галета
олио за пържене
лимон за сервиране
Приготвяне:
• Пилешките филета се измиват и подсушават.
• Начукват се на тънки шницели ** и се поръсват със сол и черен пипер.
• В единия край на шницела се поставят един резен шунка и един резен сирене (кашкавал).
• Прихлупват се с другия край на пилешкото филе.
• Подготвените филета се панират в брашно, яйце и галета.
• Панираните пилешки филета се оставят настрани за 10 минути, за да засъхне леко панировката.
• В тиган се сгорещява мазнината.
• Пилето Кордон бльо се запържва за 6 минути от всяка страна.
• Сиренето трябва да се разтопи, но не и да изтече.
• Пилето Кордон бльо се разпределя и се поднася с резени лимон и гарнитура по желание.
• Пилешките филета се измиват и подсушават.
• Начукват се на тънки шницели ** и се поръсват със сол и черен пипер.
• В единия край на шницела се поставят един резен шунка и един резен сирене (кашкавал).
• Прихлупват се с другия край на пилешкото филе.
• Подготвените филета се панират в брашно, яйце и галета.
• Панираните пилешки филета се оставят настрани за 10 минути, за да засъхне леко панировката.
• В тиган се сгорещява мазнината.
• Пилето Кордон бльо се запържва за 6 минути от всяка страна.
• Сиренето трябва да се разтопи, но не и да изтече.
• Пилето Кордон бльо се разпределя и се поднася с резени лимон и гарнитура по желание.
Бележки:
* Рецепта за Пиле Кордон бльо- вкусно, сочно и ароматно пилешко месо, което се топи в устата. Пригответе Пиле Кордон бльо по нашата рецепта и няма да съжалявате:-)
** Добре е шницелите да се начукат между два пласта свежо фолио.
* Рецепта за Пиле Кордон бльо- вкусно, сочно и ароматно пилешко месо, което се топи в устата. Пригответе Пиле Кордон бльо по нашата рецепта и няма да съжалявате:-)
** Добре е шницелите да се начукат между два пласта свежо фолио.
Няма коментари:
Публикуване на коментар