Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013
παγωμένη μους καφέ σε σοκολατένια μπολάκια/Frozen Coffee Mousse in Chocolate Bowls
Πριν μερικά χρόνια είχα δει στο blog της Αγγελικής τα σοκολατένια ταρτάκια αλλά μου φαινόταν τόσο δύσκολο να τα πετύχω μέχρι που το δοκίμασα! Ήταν πολύ εύκολο και από τότε τα έχω φτιάξει πολλές φορές. Μεγάλα μπολάκια δεν είχα ξαναφτιάξει, το έκανα και αυτό και είναι πολύ πολύ εύκολο, αρκεί να έχει κανείς τα φορμάκια σιλικόνης. Έτσι τα έφτιαξα εγώ, δεν ξέρω άλλο τρόπο.
Η μους τώρα. Τη βρήκα σε ένα από τα περιοδικά της Χαράς και είναι πολύ εύκολη και ελαφριά!
χρειαζόμαστε
για τα μπολάκια
200 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα
2 κουταλιές καλαμποκέλαιο
για τη μους
1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ σε κόκκους
2 κουταλάκια ζεστό νερό
1 γιαούρτι
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουτί (με 2 φακελάκια) σαντιγύ σε σκόνη
κακάο για πασπάλισμα
Για να φτιάξουμε τα μπολάκια λιώνουμε την κουβερτούρα με το σπορέλαιο σε πολύ χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Με μια χαρτοπετσέτα με λίγο λάδι, περνάμε λίγο τα φορμάκια. Με ένα πινέλο σιλικόνης απλώνουμε τη σοκολάτα σε όλη την επιφάνεια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 λεπτά και μετά τα ξαναπερνάμε για να είμαστε σίγουρη ότι η σοκολάτα έχει καλύψει όλα τα σημεία. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε. Γίνονται έξι μεγάλα μπολάκια.
Για τη μους, διαλύουμε πρώτα τον καφέ στο ζεστό νερό. Στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε το γιαούρτι, το γάλα, τη σκόνη σαντιγύ και τον καφέ μέχρι να πήξει και να γίνει αφράτη. Βάζουμε κουταλιές στα σοκολατένια μπολάκια και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά, πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και σερβίρουμε.
Με το γλυκάκι αυτό, σας αποχαιρετούμε για μερικές μέρες! Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά και να περνάτε υπέροχα όπου και αν βρίσκεστε :)
Η μους τώρα. Τη βρήκα σε ένα από τα περιοδικά της Χαράς και είναι πολύ εύκολη και ελαφριά!
χρειαζόμαστε
για τα μπολάκια
200 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα
2 κουταλιές καλαμποκέλαιο
για τη μους
1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ σε κόκκους
2 κουταλάκια ζεστό νερό
1 γιαούρτι
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουτί (με 2 φακελάκια) σαντιγύ σε σκόνη
κακάο για πασπάλισμα
Για να φτιάξουμε τα μπολάκια λιώνουμε την κουβερτούρα με το σπορέλαιο σε πολύ χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Με μια χαρτοπετσέτα με λίγο λάδι, περνάμε λίγο τα φορμάκια. Με ένα πινέλο σιλικόνης απλώνουμε τη σοκολάτα σε όλη την επιφάνεια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 λεπτά και μετά τα ξαναπερνάμε για να είμαστε σίγουρη ότι η σοκολάτα έχει καλύψει όλα τα σημεία. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε. Γίνονται έξι μεγάλα μπολάκια.
Για τη μους, διαλύουμε πρώτα τον καφέ στο ζεστό νερό. Στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε το γιαούρτι, το γάλα, τη σκόνη σαντιγύ και τον καφέ μέχρι να πήξει και να γίνει αφράτη. Βάζουμε κουταλιές στα σοκολατένια μπολάκια και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά, πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και σερβίρουμε.
Με το γλυκάκι αυτό, σας αποχαιρετούμε για μερικές μέρες! Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά και να περνάτε υπέροχα όπου και αν βρίσκεστε :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар