Популярни публикации

неделя, 11 август 2013 г.

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΑΣΤΡΑΠΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:


 ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 πακέτο (250 γρμ.) βούτυρο αγελαδινό
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φλούδα κανέλας
  • 2 βανίλιες
  • κανέλα σκόνη για πασπάλισμα
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λειώνουμε όλο το βούτυρο σε μια κατσαρόλα λίγο μεγαλούτσικη.
Παίρνουμε ενα-ενα φύλλο κρούστας, το αλείφουμε πολύ καλά με το λειωμένο βούτυρο, το διπλώνουμε σε σχήμα πλισέ και το τοποθετούμε σε ενα μακρόστενο ταψί με διαστάσεις  36Χ30. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε όλα τα φύλλα και τα τοποθετούμε το ενα δίπλα στο άλλο. Το μέγεθος αυτού του ταψιού παίρνει ακριβώς ενα πακέτο. Αν περισσέψει βουτυράκι το ρίχνουμε πάνω στα φύλλα. Βάζουμε τα φύλλα στον φούρνο και τα ψήνουμε στους 200-220' μέχρι να πάρουν ενα χρυσαφί χρώμα.  Στην κατσαρόλα που λειώσαμε το βούτυρο( για να μην λερώνουμε πολλά σκεύη) ρίχνουμε το ζαχαρούχο και εχοντας το κουτί για μέτρο ρίχνουμε και 3 κουτιά νερό. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το γάλα και προσθέτουμε τις βανίλιες και το μασουράκι κανέλας. Το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά απλά χωρίς να βράσει. Βγάζουμε τα φύλλα απο τον φούρνο και τα περιχύνουμε με το ζεστό γάλα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 1/2 ώρα στους 180-190' μέχρι να δέσει το γλυκό μας και να απορροφηθούν τα υγρά.
Αφού κρυώσει την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσέχουμε πολύ όταν λειώσουμε το βούτυρο να μην το κάψουμε. Απλά ανάβουμε το μάτι της κουζίνας για ενα λεπτό βάζουμε το κατσαρολάκι και σβήνουμε το μάτι. Με την θερμοκρασία που εχει θα λειώσει σωστά το βούτυρο.Αν κάποιοι απο εσάς δεν θέλετε βούτυρο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με βιτάμ. Εγώ το αποφεύγω. APO THN FILH MOY ARETH VARDAKA !

Няма коментари:

Публикуване на коментар