- 1 φλιτζάνι κριθαράκι (σιτάρι ολικής αλέσεως, αν μπορείτε να το βρείτε)
Μαγειρέψτε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό μέχρι να ψηθούν, αλλά σταθερή. Μην ψήσετε και να πάρει ευαίσθητος κριθαράκι, al dente είναι ένα must σε αυτή τη συνταγή. Ξεπλύνετε το κριθαράκι με κρύο νερό και αφήστε στραγγίξει εντελώς για μερικά λεπτά πριν πετώντας σε:
- 1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
- 2 ψιλοκομμένες κόκκινες πιπέριες= μεγαλες
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους μικρούς
- χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ελιές
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη φέτα, 1 κουτ.σουπας φρέσκο ρίγανη (ή αφήστε τα φύλλα ολόκληρο αν θέλετε)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 1/2 φλιτζάνια απομείνει σε κύβους κοτόπουλο στηθος βρασμενο
Няма коментари:
Публикуване на коментар