Популярни публикации

четвъртък, 15 август 2013 г.

Шоколадови бонбони


  • 7 с.л. разтопено масло
  • 2 ч.ч. захар
  • 2 яйца
  • 2/3 ч.ч. брашно
  • 1/4 ч.ч. какао
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/4 чл. сол
  • 5 с.л. прясно мляко
  • 1/2 ч.ч. течен шоколад
  • 250 гр. натурален шоколад (за потапне)
  • 50 гр. бял шоколад (за украса                                                                                                                                    Разбийте с миксер в голяма купа маслото и захарта за няколко минути. Добавете яйцата и продължете разбиването, до получаването на пухкав крем. След това добавете постепенно брашното, какаото, бакпулвера и солта. Разбийте всичко добре и накрая добавете млякото. Покрийте подходяща тавичка с хартия за печене и изсипете сместа. Печете в предварително загряна на 180 градуса фурна. Печете за 25 минути. Когато блата стане готов и изстине го сронете в купа на трохи. Към тях добавете и течния шоколад. Смесете всичко добре, така че да се образува лепкава смес. Направете малки еднакви по големина топчета.Разтопете натуралния шоколад и потопете в него всяко топче. Когато се стегне, разтопете и белия шоколад и украсете  бонбоните. Оставете няколко часа в хладилник. Добър апетит!Шоколадови бонбони

Няма коментари:

Публикуване на коментар