- 7 с.л. разтопено масло
- 2 ч.ч. захар
- 2 яйца
- 2/3 ч.ч. брашно
- 1/4 ч.ч. какао
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1/4 чл. сол
- 5 с.л. прясно мляко
- 1/2 ч.ч. течен шоколад
- 250 гр. натурален шоколад (за потапне)
- 50 гр. бял шоколад (за украса Разбийте с миксер в голяма купа маслото и захарта за няколко минути. Добавете яйцата и продължете разбиването, до получаването на пухкав крем. След това добавете постепенно брашното, какаото, бакпулвера и солта. Разбийте всичко добре и накрая добавете млякото. Покрийте подходяща тавичка с хартия за печене и изсипете сместа. Печете в предварително загряна на 180 градуса фурна. Печете за 25 минути. Когато блата стане готов и изстине го сронете в купа на трохи. Към тях добавете и течния шоколад. Смесете всичко добре, така че да се образува лепкава смес. Направете малки еднакви по големина топчета.Разтопете натуралния шоколад и потопете в него всяко топче. Когато се стегне, разтопете и белия шоколад и украсете бонбоните. Оставете няколко часа в хладилник. Добър апетит!
ЕДИН МОЙ СКРОМЕН ОПИТ ДА СЪХРАНЯ НЯКОИ ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ,НЯКОИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩИЦА ОТ ЖИВОТА И ОПИТА НА ПРИЯТЕЛИ,МАЛКО ДУХОВНА ХРАНА-НЕЩО КАТО МИШ-МАШ...ДАНО ХАРЕСА НА ЧИТАТЕЛИТЕ!
Популярни публикации
-
Ето какво ви е необходимо: За блатовете: 225 гр брашно 350 гр пудра захар 1½ чаена лъжица бакпулвер 1½ чаена лъжица сода бикарбо...
-
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: около 900-950 гр брашно около 300-400 г сирене 2 яйца 300 - 400 мл. топла вода около 50 гр краве масло 1 кубче мая(41 ...
четвъртък, 15 август 2013 г.
Шоколадови бонбони
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар