Популярни публикации

четвъртък, 26 септември 2013 г.

ПОГАЧА - рецепта на Мима Димитрова




За една питка

В буркан от компот ( това е мярката) сипете до половината с хладка вода
1с.л. оцет
1с.л. олио
1 кубче мая
1ч.л. захар
1ч.л. сол
1 цяло яйце + 1 белтък
и допълвате  с кисело мляко до горе
Разбърквате всичко.
В съд пресявате брашното и сипвате   сместа от буркана и месите. Поема към 1 кг. брашно и малко за доомесване. Оставяте на топло да втасва. Оформяте питката по ваш избор.
Оставяте да втаса втори път, намазвате със отделеният жълтък и печете на 180 гр, около 45-50 мин.
Имайте в предвид че се надига доста, и трябва да е в по дълбока тава или ако нямате като мен, отрежете ленти от хартия за печене и ги сложете в тавата отстрани преди да сложите питката вътре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар