250 гр. риба тон (от консерва)
3-4 рибки аншоа
2 ч.л. каперси (мариновани )
За маринатата:
250 мл. оцет
250 мл. бяло вино
2 дафинови листа
зърна чер пипер
1 ч.л. сол
Почистете камбите от семки и меката вътрешна част . Сложете продуктите за марината в тенджера и ги кипнете . Добавете камбите и ги оставете в маринатата само 2 мин. след като е завряла . Трябва да бъдат твърди . Извадете ги и отцедете върху кухненска салфетка . Излейте олиото от консервите с риба тон . Може да смелите рибата с каперсите и аншоата в блендер , а може и като мен да намачкате с вилица рибата и да поставяте във всяко камбенце по каперса и да пълните . Наредете готовите камби в добре подсушени буркани . Напълнете ги до ръба със зехтин (може и слънчогледово олио ) . Първите два - три дни ги преглеждайте и ако има нужда доливайте с олио . Готови са за консумиране след 20 дни .
Няма коментари:
Публикуване на коментар