Популярни публикации

неделя, 6 октомври 2013 г.

ТУРШИЙКА ОТ МАЛКИ КАМБИЧКИ С РИБА ТОН-рецепна на Ивана

500 гр. малки люти камби 
250 гр. риба тон (от консерва)
3-4 рибки аншоа
2 ч.л. каперси (мариновани ) 
За маринатата: 
250 мл. оцет 
250 мл. бяло вино 
2 дафинови листа 
зърна чер пипер 
1 ч.л. сол 
Почистете камбите от семки и меката вътрешна част . Сложете продуктите за марината в тенджера и ги кипнете . Добавете камбите и ги оставете в маринатата само 2 мин. след като е завряла . Трябва да бъдат твърди . Извадете ги и отцедете върху кухненска салфетка . Излейте олиото от консервите с риба тон . Може да смелите рибата с каперсите и аншоата в блендер , а може и като мен да намачкате с вилица рибата и да поставяте във всяко камбенце по каперса и да пълните . Наредете готовите камби в добре подсушени буркани . Напълнете ги до ръба със зехтин (може и слънчогледово олио ) . Първите два - три дни ги преглеждайте и ако има нужда доливайте с олио . Готови са за консумиране след 20 дни . 

Няма коментари:

Публикуване на коментар