ЕДИН МОЙ СКРОМЕН ОПИТ ДА СЪХРАНЯ НЯКОИ ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ,НЯКОИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩИЦА ОТ ЖИВОТА И ОПИТА НА ПРИЯТЕЛИ,МАЛКО ДУХОВНА ХРАНА-НЕЩО КАТО МИШ-МАШ...ДАНО ХАРЕСА НА ЧИТАТЕЛИТЕ!
Популярни публикации
-
Ето какво ви е необходимо: За блатовете: 225 гр брашно 350 гр пудра захар 1½ чаена лъжица бакпулвер 1½ чаена лъжица сода бикарбо...
-
.Взема се Влачещ се очиболец 1 г. в 500 г и се запарва за 2-3 мин.Пие се з пъти на ден 1 час преди ядене. 2.Вземат се 3 части синапено...
-
От това тесто са правени любимите пирожки на съветския лидер Никита Сергеевич Хрушчов. 50 г прясна мая/2 ч.л. суха (слагам половината) 1/...
-
Хващам се,че ти говоря: мрачно е,но не вали. Липсваш ми, но съм щастлива, както обещах. Нали?! Болката е вразумена. Няма и следа от гняв. На...
-
200 г маргарин или масло 150 г захар 3 яйца 2 ч. брашно ( 300грама ) 250 мл заквасена сметана 3 с.л прясно мляко 2 с.л.какао 1 бакпулвер За ...
-
ПРОДУКТИ: 500 г кори 4 яйца 1 непълна ч. ч. олио 1 ч. ч. кисело мляко 1 каф. ч. царевично брашно 1 бакпулвер 400 г сирене ...
-
ВЕЛИКДЕН В ГОРАТА Днес на дъхава поляна, събра се дружина голяма. Все отбор верни другари- Зайо Байо пръв зашари пъстри гургуличи яйца за...
-
120 мл прясно мляко 50 мл кис.мляко 150 гр.захар 2 яйца +1 белтък(жълтъка разбит на пяна с 2 капки лимон ов сок е за намазване) 40 мл олио(з...
сряда, 9 октомври 2013 г.
УТРИННА РОСА- СЛАДКИШ НА МОЯТА ПРИЯТЕЛКА СИЯ!!!С БЛАГОДАРНОСТИ!
200 г маргарин или масло
150 г захар
3 яйца
2 ч. брашно ( 300грама )
250 мл заквасена сметана
3 с.л прясно мляко
2 с.л.какао
1 бакпулвер
За топките:
200г извара или крема сирене
3 с.л. захар
1 жълтък
5-6 с.л. кокосово брашно (стърготини)
За крема:
2 ч.ч мляко ( сметана )
1 яйце
150 гр захар
3 с.л. брашно
1 ванилова захар
Първо се подготвят кокосовите топки от сирене крема или извара, захар, яйчен жълтък и кокосово брашно . Всичко се смесва.Тестото трябва да бъде твърдо.Топките са с размер на орех .Оставят се във фризера за 30 минути.
Смесева се маргарина със захар до крем. Добавят се останалите яйца и яйчен белтък едно по едно , сметаната , мляко, брашното и бакпулвер . Всичко се разбърква .
Изсипва се половината от сместа в намазнена тавичка. Добавя се в останалата половина от сместа какаото и се разбърква. Налива се върху светлото тесто.
Взимат се полузамръзналите топки и се слагат в тестото
Пече се във фурната за 40 -45 минути при температура 180 ° C.
Отгоре се намазва с крем от мляко , яйчен жълтък , брашно и захар.
Охладеният крем се слага върху сладкиша и се ръси с настърган шоколад или какао
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар