
200 г маргарин или масло
150 г захар
3 яйца
2 ч. брашно ( 300грама )
250 мл заквасена сметана
3 с.л прясно мляко
2 с.л.какао
1 бакпулвер
За топките:
200г извара или крема сирене
3 с.л. захар
1 жълтък
5-6 с.л. кокосово брашно (стърготини)
За крема:
2 ч.ч мляко ( сметана )
1 яйце
150 гр захар
3 с.л. брашно
1 ванилова захар
Първо се подготвят кокосовите топки от сирене крема или извара, захар, яйчен жълтък и кокосово брашно . Всичко се смесва.Тестото трябва да бъде твърдо.Топките са с размер на орех .Оставят се във фризера за 30 минути.
Смесева се маргарина със захар до крем. Добавят се останалите яйца и яйчен белтък едно по едно , сметаната , мляко, брашното и бакпулвер . Всичко се разбърква .
Изсипва се половината от сместа в намазнена тавичка. Добавя се в останалата половина от сместа какаото и се разбърква. Налива се върху светлото тесто.
Взимат се полузамръзналите топки и се слагат в тестото
Пече се във фурната за 40 -45 минути при температура 180 ° C.
Отгоре се намазва с крем от мляко , яйчен жълтък , брашно и захар.
Охладеният крем се слага върху сладкиша и се ръси с настърган шоколад или какао
Няма коментари:
Публикуване на коментар