Популярни публикации

събота, 19 октомври 2013 г.

Билки за смъкване на кръвната захар

Премахнете от менюто си захарта и всичко сладко ­ мекици, сладкиши, тестени изделия, ограничете картофите, мазните и тлъстите ястия. Яжте риба и много зеленчуци - сурови, варени, печени, задушени с малко олио. 
В никакъв случай не трябва да се преяжда. Необходимо е всеки ден да се пие настойка от боровинки. Някои знахари съветват да се консумира тученица. Тя съдържа 7-8 пъти повече витамин С от цитрусовите плодове, а изобилието на полиненаситени мастни киселини съдейства за очистване на съдовете от холестериновите отлагания, предпазва от атеросклерозата и съдовите усложнения при захарна болест. Бобовите култури ­ леща, зелен и зрял фасул, грах, нахут, свалят кръвната захар. Диабетиците трябва да ядат всеки ден сурови лукови растения. Добре действа и чесънът ­ сутрин на гладно се вземат по 2-3 скилидки. 

Може да се приложи и следната рецепта: 
Четири глави праз се нарязват на парчета по 4-5 см (заедно с добре измитите корени).
Поставят се в голям буркан и се заливат с 2 литра бяло сухо вино. След 15 дни се прецежда. Пие се по една малка винена чаша три пъти на ден, 30 минути преди хранене. Празът в буркана може да се изяде на няколко пъти. Някои лечители смятат, че ежедневната употреба на голямо количество прясно зеле може до доведе до излекуване на диабета, защото действа възстановяващо върху нарушените функции на панкреаса, особено ако се взема във вид на сок. 

Лесно и бързо се приготвя отварата от индрише, която чувствително намалява кръвната захар. Шест листа от растението се варят в 600 мл вода, докато остане наполовина. Приема се три пъти на ден, 30 минути преди хранене. Чаят от черупките на лешници също действа добре. Болните, които не искат всеки ден да варят билки, могат да изпробват друг начин за регулиране на кръвната захар ­ всяка сутрин и вечер се взема по една чаша кисело мляко и сок от един лимон в продължение на 20 дни.
Някои знахари пък съветват една седмица да се приема кисело мляко и лимон, а втората ­ сок от лимон с мастика

Няма коментари:

Публикуване на коментар