ЕДИН МОЙ СКРОМЕН ОПИТ ДА СЪХРАНЯ НЯКОИ ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ,НЯКОИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩИЦА ОТ ЖИВОТА И ОПИТА НА ПРИЯТЕЛИ,МАЛКО ДУХОВНА ХРАНА-НЕЩО КАТО МИШ-МАШ...ДАНО ХАРЕСА НА ЧИТАТЕЛИТЕ!
Популярни публикации
-
.Взема се Влачещ се очиболец 1 г. в 500 г и се запарва за 2-3 мин.Пие се з пъти на ден 1 час преди ядене. 2.Вземат се 3 части синапено...
-
430 г бяло брашно 60 мл. мляко 3 яйца 80 г масло 1 1/2 ч.л. сол 50 г захар 1 ч.л. суха мая 50 г стафиди 50 г сушен...
-
ПРОДУКТИ: 500 г кори 4 яйца 1 непълна ч. ч. олио 1 ч. ч. кисело мляко 1 каф. ч. царевично брашно 1 бакпулвер 400 г сирене ...
-
1.Бабини зъби-Tribulus terrestris.Прави се чай от надземната ча от надземната част.\Из дн.номер 1\ Една су...
-
От това тесто са правени любимите пирожки на съветския лидер Никита Сергеевич Хрушчов. 50 г прясна мая/2 ч.л. суха (слагам половината) 1/...
-
120 мл прясно мляко 50 мл кис.мляко 150 гр.захар 2 яйца +1 белтък(жълтъка разбит на пяна с 2 капки лимон ов сок е за намазване) 40 мл олио(з...
-
Хващам се,че ти говоря: мрачно е,но не вали. Липсваш ми, но съм щастлива, както обещах. Нали?! Болката е вразумена. Няма и следа от гняв. На...
-
200 г маргарин или масло 150 г захар 3 яйца 2 ч. брашно ( 300грама ) 250 мл заквасена сметана 3 с.л прясно мляко 2 с.л.какао 1 бакпулвер За ...
-
Ето какво ви е необходимо: За блатовете: 225 гр брашно 350 гр пудра захар 1½ чаена лъжица бакпулвер 1½ чаена лъжица сода бикарбо...
-
Необходими продукти 60 г масло 3 бр. яйца 150 г захар 120 мл топло прясно мляко 50 мл кисело мляко 550 г брашно за козунаци 7 г су...
вторник, 29 октомври 2013 г.
ФРЕНСКИ СЕЛСКИ ХЛЯБ- от блога "САМО ЗА ГЛАДНИ"
Продукти: 10 гр мая, 1 ч л захар, 10 гр сол ( на мен ми се видя много и сложих 6гр), 400 мл вода , 500 гр брашно, 1 таблетка витамин С.Размийте маята във водата, добавете захарта солта и накрая брашното. Омесете и оставете да втаса за 1 час. След това прегънете тестото няколко пъти и отново оставете да втаса, аз оставям в хладилник до сутринта. На сутринта изваждам тестото върху набрашнена повърхност разтеглям тестото и прегъвам няколко пъти. Отново оставям да се навдигне. След това , оформям на хубаво топче и слагам в тенджера с олио и брашно, захлупвам и слагам в студена фурна . Пускам на 250 градуса и пека 50 до 60 мин. От мен Росси мога да добавя, че е разкошен, имам чувството че съм си на село при баба и дядо и ям техния вкусен и незабравим хляб!!!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар