Популярни публикации

сряда, 30 октомври 2013 г.

Хляб без глутен и без месене-за диабетици-техника на приготвяне на о-в Крит

 Рецептата- В съд слагаме 900 мл топличка вода и 16 гр.суха мая, 2 ч.лъж. сол, 2 суп.лъж олио,500 гр.брашно без глутен, и след като се смеси и разбърка и се надигне от маята, добавяме още 500 гр. брашно и смесваме.В една тавичка поставяме малко брашно и изсипваме готовата смес-и чакаме да се удвои обема си.Приготвяме си тенджерата, в която ще се пече,изрязваме дом.хартия за постилане(по желание е това разбира се), поставяме тенжерата във фурната при 250 градуса да се загрее, а ние междувременно посипваме в готовата вече смес различни семки,объркваме ги в тестото с помощта на шпатула и изсипваме в горещата вече тенджера, ръсим отгоре с малко олио и печем при 180-200 градуса като тенджерата е захлюпена с капака и!!След около 50-60 мин хлябът е готов!------------Прилагам клипче, където се вижда стъпка по стъпка начина на приготвяне----http://youtu.be/vP1RUTLyoNI

Няма коментари:

Публикуване на коментар