2 яйца
100гр.захар
80гр.брашно
1ч.л.бакпулвер
сок от компот за сиропиране
Яйцата и захарта се разбиват с миксер,добавя се внимателно брашното с бакпулвера,тестото се излива в кръгла форма(д- 26см) и се изпича на 170-180С до леко порозовяване.Охлажда се добре,поставя се в ринг от разкопчаваща се форма за торта и се сиропира с компот.
Продукти за крема:5 яйца
1ч.ч.захар
125гр.краве масло
1/2ч.ч.прясно мляко
1с.л.брашно
20гр.желатин
Желатина се накисва в малко вода,да набъбне,след което се разтопява на водна баня.
Жълтъците,половината захар и брашното се разбъркват с млякото и се сваряват на водна баня до гладък гъст крем при непрекъснато разбъркване с тел.Когато крема изстине до стайна температура,към него се добавя разбитото на пяна масло и се доразбива с миксера.
Белтъците се разбиват с останалата захар до твърди връхчета.Смесват се жълтъчния крем,белтъците и разтопения,охладен желатин.Сместа се излива веднага върху приготвения блат и се заравнява.Поставя се за 1 час в хладилник да стегне. Продукти за глазурата:
150гр.шоколад
50гр.краве масло
1-2с.л.прясно мляко
Разтопяват се на водна баня,охлаждат се леко и се залива тортата.По глазурата с клечица може да се направят фигурки или да се остави гладка.След час престой тортата е готова за дегустиране!
Няма коментари:
Публикуване на коментар