Популярни публикации

събота, 30 ноември 2013 г.

Салата от печен лук и пиперки


 лук-2 глави, 4 пиперки червени,
Олио, сол и оцет, чубричка
Начин на приготвяне на салата от печени чушки и лук:
Опичате добре на скара (може и на тенекия, на барбекюто или дори на тигана ако нямате друга възможност) чушките и лука. Когато лукът омекне, значи е време вече да ги сваляте от скарата. Изчаквате ги да изстинат малко и ги обелвате. Лукът нарязвате на ситно, а чушката накъсвате „на конци“. Някои дори предпочитат да накъсат и лука с ръце.След това овкусявате със солта оцета и олиото и разбърквате добре. Сигурно е излишно да ви споменавам че това е много добро мезе за ракийката ви. Може да се приготви и със сухи чушки,които заливаме от вечерта с хладка водичка,за да омекнат и  след това процедираме по същия начин!

Няма коментари:

Публикуване на коментар