
ЕДИН МОЙ СКРОМЕН ОПИТ ДА СЪХРАНЯ НЯКОИ ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ,НЯКОИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩИЦА ОТ ЖИВОТА И ОПИТА НА ПРИЯТЕЛИ,МАЛКО ДУХОВНА ХРАНА-НЕЩО КАТО МИШ-МАШ...ДАНО ХАРЕСА НА ЧИТАТЕЛИТЕ!
Популярни публикации
-
Ето какво ви е необходимо: За блатовете: 225 гр брашно 350 гр пудра захар 1½ чаена лъжица бакпулвер 1½ чаена лъжица сода бикарбо...
-
.Взема се Влачещ се очиболец 1 г. в 500 г и се запарва за 2-3 мин.Пие се з пъти на ден 1 час преди ядене. 2.Вземат се 3 части синапено...
-
1 чаша бира,1 чаша олио,бакпулвер,ванилия и брашно за меко тесто,локум и орех.ядки.Пудра за поръсване. Замесваме меко тесто,оформям...
-
MARI PLATEAU: Σεμιφρέντο με γιαούρτι και λεμόνι : Με αυτή την ζέστη τι άλλο να επιθυμούμε, εκτός από ένα παγωτάκι; Το συγκεκριμένο σεμιφρέ...
-
2 кг. добре узрели смокини 1 кг. захар 0.300 мл. вода сока на 1/2 лимон ...
-
1.Бабини зъби-Tribulus terrestris.Прави се чай от надземната ча от надземната част.\Из дн.номер 1\ Една су...
-
Продукти: 2/3 ч.ч. сушени плодове по избор 1/2 ч.ч. орехи 500 г овесени ядки 1/2 ч.ч. зехтин 1/2 ч.ч. топла вода 1 ч.л со...
-
АЗ НЕ ИСКАМ ЛЮБОВ С ПИСМА АЗ НЕ ИСКАМ ЛЮБОВ, С ДЪЛГИ ТЪЖНИ ПИСМА , АЗ НЕ ИСКАМ ЛЮБОВ, ТЪЙ ДАЛЕЧ ОТ ДОМА.. АЗ ТЕ ЧАКАМ ЛЮБОВ, ВСЕКИ МИГ , В...
-
Поиска ме гола... и аз се съблякох... От себе си махнах тайния страх, със който събирах голямата сила, в която се криех... и така оцелях...
-
Кога си играеш, приятелко моя ? Къде ти е куклата, мечето плюшено ? Кога се изгуби дъхът неспокоен на малката пикла, в душата ти сгушен...
понеделник, 27 януари 2014 г.
Μπισκοτα με ζυμι σαμπλε- συνταγη της Β.Κουμαντου !!
! ΥΛΙΚΑ 250 γρ. φρεσκο βουτυρο σε θερμοκρασια περιβαλλοντος 100 γρ. ζαχαρη 500 γρ. αλευρι μαλακο κοσκινισμενο λιγο αλατι 1 βανιλια η ξυσμα λεμονιου 2 αβγα Για το πασπαλισμα καρυδια, φουντουκια , φυστικι Αιγινης χονδροκομμενα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο μπωλ του μιξερ χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη να αφρατεψει για ( 20 λεπτα περιπου). Προσθετουμε τα αβγα και τα αρωματικα. Χαμηλωνουμε την ταχυτητα και προσθετουμε το κοσκινισμενο αλευρι σιγα-σιγα. Μοιραζουμε τηζυμη σε 4 εσα μερη και πλαθουμε καθε ενα σε μικρο ρολακι. Απλωνουμε τους ψιλοκομμενους καρπους και περναμε τα ρολακια επανω τους να κολλησουν στη ζυμη. Διπλωνουμε το καθε ρολακι σε μεμβρανη και τα αφηνουμε 2 ωρες στο ψυγειο να παγωσουν και να σφιξουν για να μπορεσουμε να τα κοψουμε. Οταν ειναι ετοιμα κοβουμε τα ρολακια σε παχος 6χιλ. , τα τοποθετουμε σε ταψακια με αντικολλητικο χαρτι. Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους σε αντιστασεις η 160 βαθμους στον αερα. Συνταγη της Β. Κουμαντου

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар