Популярни публикации

понеделник, 27 януари 2014 г.

Μπισκοτα με ζυμι σαμπλε- συνταγη της Β.Κουμαντου !!

! ΥΛΙΚΑ 250 γρ. φρεσκο βουτυρο σε θερμοκρασια περιβαλλοντος 100 γρ. ζαχαρη 500 γρ. αλευρι μαλακο κοσκινισμενο λιγο αλατι 1 βανιλια η ξυσμα λεμονιου 2 αβγα Για το πασπαλισμα καρυδια, φουντουκια , φυστικι Αιγινης χονδροκομμενα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο μπωλ του μιξερ χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη να αφρατεψει για ( 20 λεπτα περιπου). Προσθετουμε τα αβγα και τα αρωματικα. Χαμηλωνουμε την ταχυτητα και προσθετουμε το κοσκινισμενο αλευρι σιγα-σιγα. Μοιραζουμε τηζυμη σε 4 εσα μερη και πλαθουμε καθε ενα σε μικρο ρολακι. Απλωνουμε τους ψιλοκομμενους καρπους και περναμε τα ρολακια επανω τους να κολλησουν στη ζυμη. Διπλωνουμε το καθε ρολακι σε μεμβρανη και τα αφηνουμε 2 ωρες στο ψυγειο να παγωσουν και να σφιξουν για να μπορεσουμε να τα κοψουμε. Οταν ειναι ετοιμα κοβουμε τα ρολακια σε παχος 6χιλ. , τα τοποθετουμε σε ταψακια με αντικολλητικο χαρτι. Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους σε αντιστασεις η 160 βαθμους στον αερα. Συνταγη της Β. Κουμαντου

Няма коментари:

Публикуване на коментар