Продукти! за блата-
10 белтъка
300 гр. смлени орехи
300 гр. захар
3 с.л. брашно
две шушулки ванилия
за крема:
5 жълтъка
300 гр. натурален шоколад
100 мл. вода
100 гр. захар
250 гр. краве масло Приготвяне: - Разбиваме белтъцоте и захарта на сняг.Прибавяме ванилията, брашното и орехите, като бъркаме със шпатула, а не с бъркалките на м иксера.В тава с размер 26 см застиламе хартия за печене , изсипваме част от крема и печем 15 мин,като внимаваме да не прегори.От тази смес е излязат 6 блата с дебелина 1-2 см.
Приготвяне на крема:-Крема се приготвя като слагаме 100мл вода със 100 мл захар на котлона до образуването на захарен сироп.
Сваляме от котлона и прибавяме натуралният шоколад, който предварително сме начупили на парченца.Оставяме да изстине на стари за около 5 минути и прибавяме жълтъците.
След това отново го оставяме да изстине, прибавяме разтопеното краве масло и оставяме в хладилник, за да стегне. Накрая сглобяваме и украсяваме с шоколад и орехи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар