За блата-
- 5 яйца
- 1 супена лъжица. захар
- 1 супена лъжица. брашно
- 1 ч.л. настъргана лимонова кора
За крема :
- 20 г желатин
- 150 мл вода
- 300 грама извара или сирене Крема
- 5 супени лъжици пудра захар
- 250 мл сметана
- Консерва ананас
Начин на приготвяне:
1 . Разбийте белтъка със захар , докато се втвърди . Прибавяме жълтъците един по един,след това и брашното, докато стане хомогенна смес, но с леко разбъркване.Печем във форма или с хартия, или силиконова..
Не забравяйте да завъртите формата на няколко пъти във всяка посока. Пече се за 25-30 минути при 180 градуса.След изпичане и изстиване,блатът се срязва на два пласта.
Крем-
Накиснете желатина във вода.
Изварата(сиренето) се смесва със сметаната , пудрата захар и се работи с миксера. Разтвореният желатин се разбърква със сиренето . Добавяме ананаса на парченца.
Долната половина на тортата поставяме във форма с падащ ринг, изсипваме и готовият крем,поставяме втората част от блата и оставяме в хладилник да стегне за 6 часа поне. Преди сервиране махаме ринга,ръсим с пудра и режем на парчета.Можем да си приготвимм ии пастичкии по същият начин,стига да опечем блата в правоъгълна тавичка.

Няма коментари:
Публикуване на коментар