Продукти-150г брашно
100г царевичен грис(брашно)
1с.л. бакпулвер
1к.л.сода за хляб
1ч.л. сол
1 яйце
100мл прясно мляко
1с.л. царевично нишесте,
1 с.л.семена микс
Кренвирши- 10 бр
Разбъркват се сухите съставки,после мокрите и се смесват докато стане тесто,малко по гъсто от палачинково. Оставя се около 10мин после сместа се сипва в чаша дълбока за да може като се потопи кренвирша да го покрие целия.Набождат се кренвиршите на шишчета и се потапят в сместа,пържат се на маслена баня за няколко минути до златисто и се отцеждат на хартия.
ЕДИН МОЙ СКРОМЕН ОПИТ ДА СЪХРАНЯ НЯКОИ ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ,НЯКОИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩИЦА ОТ ЖИВОТА И ОПИТА НА ПРИЯТЕЛИ,МАЛКО ДУХОВНА ХРАНА-НЕЩО КАТО МИШ-МАШ...ДАНО ХАРЕСА НА ЧИТАТЕЛИТЕ!
Популярни публикации
-
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: около 900-950 гр брашно около 300-400 г сирене 2 яйца 300 - 400 мл. топла вода около 50 гр краве масло 1 кубче мая(41 ...
-
В моята кухня с мен Ваня Джорджевич: ЩРУДЕЛ С КРЕМ
-
Не ще се обидя, на разни велможи. Емигрантка съм! Българка. Защо да е срам? Аз не търкам с…бедра, Парламентските ложи, Емигрантка-Боец...
-
И само с едно изменение-направих си от тестото и малки плетени гевречета-като козуначета! ПРОДУКТИ: 11 гр.суха мая (3 ч.л.) 220 мл...
-
1 чаша бира,1 чаша олио,бакпулвер,ванилия и брашно за меко тесто,локум и орех.ядки.Пудра за поръсване. Замесваме меко тесто,оформям...
-
! ΥΛΙΚΑ 250 γρ. φρεσκο βουτυρο σε θερμοκρασια περιβαλλοντος 100 γρ. ζαχαρη 500 γρ. αλευρι μαλακο κοσκινισμενο λιγο αλατι 1 βανιλια η ξυσμα ...
-
Продукти- 225 гр, меко масло 100 гр, пудра захар 225 гр. брашно 100 гр. царевично нишесте щипка сол Мекото масло, нарязано на парченца,...
-
1.За премахване абцеси или кисти на венеца.Поставя се върху венеца половин суха или варена в мляко смокиня./
-
Взимат се 2 кг магданоз, около 5 г сол и 3 литра мляко. Магданозът се накълцва, смесва се с млякото и солта и се разбива с миксера до такав...
-
Често животът обича да ни среща с неподходящите хора, към който да изпитаме любов. Дали истинска, дали не, дали привързаност или просто при...
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар