Популярни публикации

вторник, 4 март 2014 г.

Меденките на баба- рецепта на Севдалина Спасова

Необходими продукти:                  За кремчето- 125 гр.краве масло,1 с.л.какао и прясно 
половин чаена  чаша олио                                      мляко около 300 мл- колкото поеме
половин чаена чаша мед
2 яйца – (домашни по възможност)
половин чаена чаша захар
1 лъжичка сода
половин пакетче канела
Брашно, колкото поеме до получаване на меко тесто.
Меси се с ръка . Разделя се на 10 равни части. Всяка часто на още 10 и се правят малки топчета. Пекат се в умерена фурна и още топли се издълбават. Трохите се смачкват хубаво и се замесват с кремчето.Сместа трябва да стане по-рядка, защото  попива после в меденките. Стават много вкусни и съм сигурна , че ще станат любими на вашите деца или внуци!!! Хубаво  еда се изчака поне 1 денонощие преди консумация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар