От това тесто са правени любимите пирожки на съветския лидер Никита Сергеевич Хрушчов.
50 г прясна мая/2 ч.л. суха (слагам половината)
1/2 ч.л. сол
Маята се претрива със солта, докато се втечни. Добавя се 1 ч.ч. (250 мл) прясно мляко (може да е студено от хладилника), 1 с.л. захар, 200 г маргарин (слагам 100-125 г) и около 3.5 ч.ч. брашно (при мен са поне 4 ч.ч.).
1/2 ч.л. сол
Маята се претрива със солта, докато се втечни. Добавя се 1 ч.ч. (250 мл) прясно мляко (може да е студено от хладилника), 1 с.л. захар, 200 г маргарин (слагам 100-125 г) и около 3.5 ч.ч. брашно (при мен са поне 4 ч.ч.).
Замесва се меко тесто. Слага се в тенджерка, покрива се с капак и се слага в хладилника поне за 4 часа (или за една нощ).
В оригиналната рецепта се казва, че тестото почти не се надига в хладилника, обаче явно маята, която използвам е много силна, защото с половин доза тестото увеличава обема си доста.
В оригиналната рецепта се казва, че тестото почти не се надига в хладилника, обаче явно маята, която използвам е много силна, защото с половин доза тестото увеличава обема си доста.
От него правя пирог, пирожки, плюшки и кроасани, които на вкус са като тези в пекарната на Хит. Казват, че става и за пица, Опитвала съм и е подходящо за киш
Няма коментари:
Публикуване на коментар