Популярни публикации

сряда, 28 май 2014 г.

СУШИ с ЯГОДИ!!!!- по рецептата на Катерина22- с благодарности!

Едно много интересни суши,което предлагаме на нашите читатели- с ягоди.
Продукти- 
Запандишпана- 70 гр захар,2 белтъка,2 жълтъка,30 гр,брашно,30 гр нишесте, 15 гр какао, ванилия.
За плънката-20 гр ориз-от тънкия и продълговат,80 мл вода,30 мл прясно млояко,ванилия,кората на половин лимон,30 гр бял шоколад,4  ягоди наряани на малки кубченца
За обвивката на сушито- 80 гр черен шоколад,80 мл течна сметана,60 гр белени и несолени лешници,40 гр захар
За крема-наречен "Чаен крем"-125 мл прясно мляко,1 жълтък,15 гр захар, ванилия, 1/3 суп.лъж.прах от зелен японски чай
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ!
Хубаво е да се започне с тъй наречения "ЧАЕН КРЕМ"- може и от вечерта, за да икономисаме малко време-Сваряваме млякото,разбиваме добре ахарта и жълтъците на пяна и прибавяма малко по малко от млякото  в яйчената смес.Преместваме полученото в тенджерката,където сме варили млякото и слагаме на котлона до сгъстяване, като внимаваме да не се пресече,прибавяме накрая и ванилията.Смъкваме от котлона и прибавяме  яп.чай и разбъркваме до хомогенизиране, ако има бучици прецеждаме.След изстиването, затваряме в съд и в хладилника за съхранение. 
Приготвяне на ПАНДИШПАНА-Загряваме фурната на 170 градуса.Пресяваме брашното,нишестето и какаото- 2 пъти. Разбиваме белтъците добре и постепенно прибавяме захарта,докато станат на сняг.Намаляваме скоростта и добавяма жълтъците.Смесваме с брашното,като бъркаме с  дървена лъжица.Сместа изсипваме н правоъгълна тавичка(33/23)-примерен размер-като не бива да бъде по-дебел слоя от 1 ам.Печем 5-6 мин.Приготвяме една хартия междувременно,посипана с пудра захар и там обръщаме пандишпана, и отлепяма хартията,с която е бил печен. Оставяме да  поизстине малко и после навиваме рулото, като започваме от тясната страна.
Приготвяне на ПЛЪНКАТА - Завира водата,добавяме ориза,като се свари наполовина добавяме пудрата.Като изпие водичката прибавяме млякото и  ванилията.Като попие и млякото изсипваме шиколада,до  ратопяването му  и лимоновата кора и оставяме да изстине. Карамелизираме лешниците, изсипваме ги на хартия и после  след изстиването им,с точилката ги начукваме на малки парченца.
Приготвяне на ШОКОЛАДОВ КРЕМ- ЗА ОБВИВКАТА НА СУШИТО-В джезве сваряваме  течната сметана и я изсипваме върху шоколада,до разтапянето му.(След като сме използували едната част дза потапяне на рулото, останала част се поднася в купичка заедно с Чаения крем).
Приготвяне на Рулото-Суши- Отваряма навитото вече руло,поставяме внимателно ориза-не поп-дебела плънка от 2 см, поставяма ягодите върху ориа и пак завиваме поо същия начин  в съяата хартия, стягаме го хубаво и поставяме в хладилника за 2-3 часа. След охладжането му,вадим,потапяме рулото в шоколадовия крем,после в натрошените лешници, натискаме с ръка за да прилепнат добре.Отново завибваме в хартия и отново в хладилника за поне  2-3 часа.Вадим, развиваме от хартията, режем на кръгчета и поднасяме с двата вида крем.Да ви е сладко!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар