Популярни публикации

четвъртък, 29 май 2014 г.

Пурички с плод-ябълка или круша=рецепта на Мая Ламбова

продукти-
250 мл.олио
1 ч. ч. топло мляко (200 мл)
2 с.л.пудра захар
4 ½ ч.ч. (500 гр) пшеничено брашно
1 щипка сол
400 гр,гуаяба нарязана на ленти (може да заместите с ябълки или круши)
1и 1/2пакетчета суха мая -15 гр.
Кристална захар за овалване на бисквитките (или кокосови стърготини)
Начин на приготвяне:
В купа изсипете олиото, пудрата захар, солта и маята и разтворете всичко в млякото.
Добавете брашното постепенно до меко тесто, което да не лепне по ръцете.
С точилка разточете тестото и изрежете квадрати около 3 х 3 сантиметра.
Поставете лента от гуаяба в центъра на квадратчето и завийте на рулце.
Наредете в тава върху хартия за печене и печете в предварително загрята фурна до златисто кафяво.
Овалват се още горещи в захарта или стърготините.

Няма коментари:

Публикуване на коментар