200 г фино смлени солени бисквити - тип крекери
100 г разтопено масло
Продукти за плънката:
300 г крема сирене на стайна температура
150 г сирене чедър (настъргано)
2 яйца
1 щипка сол
1 щипка прясно смлян черен пипер
Продукти за горния пласт:
1 чаша измити чери домати
50 мл зехтин екстра върджин зехтин
10 мл оцет (1 с.л. )
1/4 ч.л. кимион на прах
1 или повече скилидки чесън (смлян)
1 ч.л. сол
1 щипка прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 º C. Смесете в купа съставките на блата и ги разстелете в кръгла тавичка с подходящ размер, чието дъно предварително сте намазали с масло. Оставете я в хладилник, докато приготвяте плънката, за да може кората да стегне.
В блендер или с помощта на пасатор смелете сиренето чедър, крема сиренето, яйцата, солта и черния пипер, докато получите хомогенна смес. Изсипете я върху кората и печете в продължение на 20-25 минути в предварително загрята до 180 º C фурна. След като чийзкейкът е готов, го оставете да изстине изцяло.
Смесете зехтина, оцета, кимиона, чесъна, солта и черния пипер. Нарежете доматите на половина и ги овкусете с така получения винегрет. Подредете ги върху чийзкейка.
Загрейте фурната до 180 º C. Смесете в купа съставките на блата и ги разстелете в кръгла тавичка с подходящ размер, чието дъно предварително сте намазали с масло. Оставете я в хладилник, докато приготвяте плънката, за да може кората да стегне.
В блендер или с помощта на пасатор смелете сиренето чедър, крема сиренето, яйцата, солта и черния пипер, докато получите хомогенна смес. Изсипете я върху кората и печете в продължение на 20-25 минути в предварително загрята до 180 º C фурна. След като чийзкейкът е готов, го оставете да изстине изцяло.
Смесете зехтина, оцета, кимиона, чесъна, солта и черния пипер. Нарежете доматите на половина и ги овкусете с така получения винегрет. Подредете ги върху чийзкейка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар