Продукти - 8 ябълки, канела, 1,5 ч.ч. захар, 2ч.ч. брашно, 4 яйца,
3/4 ч.ч. олио, 1 ч.ч. кис. мляко, 1 каф.л. сода.
3/4 ч.ч. олио, 1 ч.ч. кис. мляко, 1 каф.л. сода.
Приготвяне - ябълките се обелват, настъргват и поръсват с малко захар; яйцата се разбиват със захарта, добавя се содата към киселото мляко и се прибавят към яйцата и захарта, добавя се олиото и накрая брашното. Половината от тестото се изсипва в намазнена тавичка и се пече за 5-10 минути само отгоре докато получи лека коричка. Вади се от фурната и върху него се слага пласт от изцедените настъргани ябълки и върху ябълките се изсипва останалото тесто. Пече се и от двете страни ок. 30 мин. на 200 гр., Ръсим отгоре с пудра захар и канела, или пъдра и ванилия(по избор)
Няма коментари:
Публикуване на коментар