Популярни публикации

петък, 1 август 2014 г.

Вкусен ии лесен сладкиш с праскови-рецепта на Цветелина Хаджипеткова- с благодарност


Продукти :
2 опаковки бисквити Роден край с мляко
125 гр. (1 пакетче) масло
4 по-големи праскови или 5-6 по-малки (трябва да са леко меки, за да могат да се обелят)
4 яйца
1 ч.ч. захар + още 100 гр. за поръсване върху прасковите
1 ч.ч. брашно
Приготвяне :
Разтопява се маслото в правоъгълна тавичка в предварително загрята фурна. Върху разтопеното масло се подреждат бисквитите, като разстоянията между тях се запълват с парченца. Разбиват се яйцата със чашата захар до побеляване и се добавя брашното. Прасковите се измиват, обелват и нарязват на тънки полумесеци. Нареждат се върху бисквитите, така че да се застъпват. Поръсват се със 100-те грама захар. Върху прасковите се излива яйчената смес. Слагате да се пече в предварително загрята на максимум фурна и веднага я намалявате на 160 градуса. Пече се около 30-35 минути до суха клечка.
Поднесете го нарязан на квадрати или триъгълници поръсен с пудра захар, може да сложите и топка сладолед до него.
Сладкиша вместо с праскови може да се направи с ябълки. Тогава към 100-те грама захар, с която се поръсват плодовете се прибавят 50 гр. счукани или смлени орехи и 1 с.л. канела.



Няма коментари:

Публикуване на коментар