ЕДИН МОЙ СКРОМЕН ОПИТ ДА СЪХРАНЯ НЯКОИ ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ,НЯКОИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩИЦА ОТ ЖИВОТА И ОПИТА НА ПРИЯТЕЛИ,МАЛКО ДУХОВНА ХРАНА-НЕЩО КАТО МИШ-МАШ...ДАНО ХАРЕСА НА ЧИТАТЕЛИТЕ!
Популярни публикации
-
Хващам се,че ти говоря: мрачно е,но не вали. Липсваш ми, но съм щастлива, както обещах. Нали?! Болката е вразумена. Няма и следа от гняв. На...
-
Торта Kinder Pingui-една разкошна и лесна торта от нашата майсторка и приятелка ЗЛАТИ МИНКОВА за блата- 6 яйца 6с.л.захар 6с.л.вода 6с.л.бр...
-
Продукти- 225 гр, меко масло 100 гр, пудра захар 225 гр. брашно 100 гр. царевично нишесте щипка сол Мекото масло, нарязано на парченца,...
-
PITA - ot moqta priqtelka MIMA DIMITROVA- S BLAGODARNOST! 3 яйца 120 г меко масло 120-150 мл. затоплена вода, в която се слага маята + 1 ч...
петък, 4 октомври 2013 г.
МАСЛЕНИЦА - ОТ ВКУСОТИИТЕ НА БЕНИ!!!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: около 900-950 гр брашно около 300-400 г сирене 2 яйца 300 - 400 мл. топла вода около 50 гр краве масло 1 кубче мая(41 гр) 1 с.л. захар 2 с.л. оцет 1 с.л. олио 1 с.л. сол 100 мл олио,3-4 супени лъжици мас ЗА НАМАЗВАНЕ:1 жълтък,пожелание за наръсване сусам НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Пресява се брашното, добавят се маята, захарта, солта, оцета и олиото. Прибавят се двете яйца, налива се около 400 мл. топличка вода и се замесва меко тесто. Разделя се на 6 части (всяка тежи около 230 гр) , които се оформят като топки, поръсват се обилно с брашно и се оставят да втасват(както може да видите от снимките "стъпка по стъпка") Към олиото се прибавя разтопената мас и маслото. Всяко топче се потапя в трите вида мазнина и се разтегля на кора с ръце в тава с диаметър 30-32 см. Поръсва се с натрошено сирене. Затваря се с втора питка и се завива на руло. Така се оформят три рула. Всяко едно се усуква в противоположни страни и се завива като баница, като краищата им се съединяват. Оставя се да втасва още 10 мин. , намазва се с жълтък и се поръсва със сусам. Пече на загрята 180-200С фурна за около 30-40 мин. СТАВА СТРАХОТНА!!!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар