Популярни публикации

петък, 4 октомври 2013 г.

МАСЛЕНИЦА - ОТ ВКУСОТИИТЕ НА БЕНИ!!!

 НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: около 900-950 гр брашно около 300-400 г сирене 2 яйца 300 - 400 мл. топла вода около 50 гр краве масло 1 кубче мая(41 гр) 1 с.л. захар 2 с.л. оцет 1 с.л. олио 1 с.л. сол 100 мл олио,3-4 супени лъжици мас ЗА НАМАЗВАНЕ:1 жълтък,пожелание за наръсване сусам НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Пресява се брашното, добавят се маята, захарта, солта, оцета и олиото. Прибавят се двете яйца, налива се около 400 мл. топличка вода и се замесва меко тесто. Разделя се на 6 части (всяка тежи около 230 гр) , които се оформят като топки, поръсват се обилно с брашно и се оставят да втасват(както може да видите от снимките "стъпка по стъпка") Към олиото се прибавя разтопената мас и маслото. Всяко топче се потапя в трите вида мазнина и се разтегля на кора с ръце в тава с диаметър 30-32 см. Поръсва се с натрошено сирене. Затваря се с втора питка и се завива на руло. Така се оформят три рула. Всяко едно се усуква в противоположни страни и се завива като баница, като краищата им се съединяват. Оставя се да втасва още 10 мин. , намазва се с жълтък и се поръсва със сусам. Пече на загрята 180-200С фурна за около 30-40 мин. СТАВА СТРАХОТНА!!!Снимка

Няма коментари:

Публикуване на коментар