ЕДИН МОЙ СКРОМЕН ОПИТ ДА СЪХРАНЯ НЯКОИ ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ,НЯКОИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩИЦА ОТ ЖИВОТА И ОПИТА НА ПРИЯТЕЛИ,МАЛКО ДУХОВНА ХРАНА-НЕЩО КАТО МИШ-МАШ...ДАНО ХАРЕСА НА ЧИТАТЕЛИТЕ!
Популярни публикации
-
Ето какво ви е необходимо: За блатовете: 225 гр брашно 350 гр пудра захар 1½ чаена лъжица бакпулвер 1½ чаена лъжица сода бикарбо...
-
.Взема се Влачещ се очиболец 1 г. в 500 г и се запарва за 2-3 мин.Пие се з пъти на ден 1 час преди ядене. 2.Вземат се 3 части синапено...
-
1 чаша бира,1 чаша олио,бакпулвер,ванилия и брашно за меко тесто,локум и орех.ядки.Пудра за поръсване. Замесваме меко тесто,оформям...
-
2 кг. добре узрели смокини 1 кг. захар 0.300 мл. вода сока на 1/2 лимон ...
-
АЗ НЕ ИСКАМ ЛЮБОВ С ПИСМА АЗ НЕ ИСКАМ ЛЮБОВ, С ДЪЛГИ ТЪЖНИ ПИСМА , АЗ НЕ ИСКАМ ЛЮБОВ, ТЪЙ ДАЛЕЧ ОТ ДОМА.. АЗ ТЕ ЧАКАМ ЛЮБОВ, ВСЕКИ МИГ , В...
-
Поиска ме гола... и аз се съблякох... От себе си махнах тайния страх, със който събирах голямата сила, в която се криех... и така оцелях...
-
Кога си играеш, приятелко моя ? Къде ти е куклата, мечето плюшено ? Кога се изгуби дъхът неспокоен на малката пикла, в душата ти сгушен...
-
КУЛИНАРНО ХОБИ: КАРТОФКИТЕ НА ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР
-
Идвайте си Идвайте си, докато все още светят две прозорчета в шумака и до късно в есенните нощи двама старци трепетно ви чакат. Идвай...
неделя, 6 октомври 2013 г.
МАРИНОВАНИ НИСЕЛИ ЛУКЧЕТА- рецепта на Ивана
Килограм дребни лукчета се обелва ( :)) с малко рев разбира се) и се накисва за час в студена вода . В тенджерка слагате да заври литър оцет, 300 мл. вода, зърна чер пипер, дафинов лист . Прибавяте лукчетата във врящата марината за 3-4 мин. Изваждате и оставяте да се оцедят и изстинат. Приготвяте нова марината от 1/2 л оцет, 150 мл. вода, 1 с. л. едра морска сол . Лукчетата се подреждат в буркани като помежду им се слагат дафинови листа и зърна чер пипер . Заливате бурканите с врящата марината, затваряте и обръщате бурканите с капачката надолу . Когато изстинат прибирате на хладно . Тези лукчета приготвям карамелизитани за гарнитура на печени меса . Опитайте и вие :) !!!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар