Популярни публикации

вторник, 14 януари 2014 г.

Съвършенните Шотландски маслени бисквити!!!

Продукти-
225 гр, меко масло
100 гр, пудра захар
225 гр. брашно
100 гр. царевично нишесте
щипка сол
Мекото масло, нарязано на парченца, се разбива заедно с пудрата захар, докато се получи гъста кремообразна смес. Добавят се брашното, царевичното нишесте и щипката сол и започва да се меси. Тестото е много ронливо в началото и трудно се събира на топка, но както при всяко с толкова много мазнина – след известно време от топлината на ръцете безформената маса се превръща в идеално меко тесто. Цялото замесване отнема около 5 мин.След това тестото се увива в прозрачно фолио и се оставя за 30 мин. в хладилника. Когато се е охладило внимателно се разточва на дебела кора (няколко милиметра, не по-тънко, трбва да са получат дебели бисквити), от която се изрязват тесни правоъгълничета – получават се около 30. Може да се изрежат и сладки с формичка, но имайте предвид, че при печене бисквитите се обезформят малко.Бисквитите се нареждат в тава, застлана с хартия за печене и на всяка се правят дупчици с клечка за зъби или с ножичка, за да не се раздуват при печенето и да запазят вида си максимално. Фурната се загрява на 170 градуса и бисквитите се пекат около 15 мин. – готови са, когато краищата им съвсем леко порозовеят, но в никакъв случай не се пекат до зачрервяване изцяло, изваждат се дори леко меки – след изстиване стягат още малко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар