Популярни публикации

петък, 30 май 2014 г.

Крем за еклери и торти- рецепта на Цветелина Хаджипеткова

               1 л.прясно мляко, 5 яйца, 300 гр захар, 2 ванилии, 250 мл разбита сладкарска течна сметана,4 пълни суп.лъж.брашно
             Приготвяне-Сваряваме млякото,като през това време разбиваме яйвата и захарта до побеляване,прибнавяме и брашното и ванилиите.След завиране на млякото прибавяме на тънка струйка яйчената смес и връщаме на котлона до сгъстяване на крема.След като изстине прибавяме  разбитата сметана,като бъркаме внимателно с  дървена лъжица.(по желание, към крема може да се прибави краве масло), но преди сметаната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар